
Hummerbakelse
En festligare variant av den klassiska räkbakelsen! Perfekt som förrätt till nyårsmenyn eller varför inte som en del av nyårsbuffén?
Du behöver
Antal portioner: 2 bakelser
Tillagningstid: c:a 15 min
- 1 st Pandalus färskfryst hummer
- 8 skivor formbröd
- 1,5 dl crème fraiche
- 3 msk majonnäs
- 2 msk finhackad dill
- 3 msk finhackad rödlök
- Zest och saft från 1/2 citron
- Salt och peppar
- Cayennepeppar
- Persilja till dekoration
Gör så här
- Hacka hummerstjärten i bitar av önskad storlek.
- Finhacka rödlöken och dillen.
- Blanda ihop med majonnäs, citronzest och 1 dl av crème fraichen.
- Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
- Tryck ut rundlar med hjälp av en stans eller ett glas. Lägg en brödskiva i botten, varva sedan hummerröra och bröd, avsluta med en brödskiva på toppen.
- Ställ bakelsen i kylen i minst 5 minuter. Blanda resterande 1/2 dl crème fraiche med saften från 1/2 citron.
- Ta ut bakelsen ur kylen och klä in hela bakelsen i citron-crème fraichen. Dekorera med persilja, en hel hummerklo och en citronskiva!