Hummerbakelse

Hummerbakelse

En festligare variant av den klassiska räkbakelsen! Perfekt som förrätt till nyårsmenyn eller varför inte som en del av nyårsbuffén?

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 2 bakelser
Tillagningstid: c:a 15 min

  • 1 st Pandalus färskfryst hummer
  • 8 skivor formbröd
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 msk finhackad rödlök
  • Zest och saft från 1/2 citron
  • Salt och peppar
  • Cayennepeppar
  • Persilja till dekoration

Gör så här

  1. Hacka hummerstjärten i bitar av önskad storlek.

  2. Finhacka rödlöken och dillen.

  3. Blanda ihop med majonnäs, citronzest och 1 dl av crème fraichen.

  4. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.

  5. Tryck ut rundlar med hjälp av en stans eller ett glas. Lägg en brödskiva i botten, varva sedan hummerröra och bröd, avsluta med en brödskiva på toppen.

  6. Ställ bakelsen i kylen i minst 5 minuter. Blanda resterande 1/2 dl crème fraiche med saften från 1/2 citron.

  7. Ta ut bakelsen ur kylen och klä in hela bakelsen i citron-crème fraichen. Dekorera med persilja, en hel hummerklo och en citronskiva!