Hummer

Färskfryst Hummer i dillake

Pandalus premium hummer är vildfångad i de kalla, friska vattnen kring Kanadas Atlantkust under perioden maj-juni då hummern är som mest fullmatad. De kanadensiska humrarnas höga kvalitet och och fina smak har gjort dem till en av våra premiumprodukter och bär självklart msc-märkningen då den är hållbart fiskad.

Till färgen är hummern brun och i vissa fall grön, det är först vid kokning som hummern får den röda färgen den är mest känd för. Pandalus hummer kokas i saltvatten men kyls ner i dillake, detta tillsammans med snabb infrysning och vakuumförpackning gör att man bevarar köttets saftighet, kvalitet och får ett perfekt tuggmotstånd. 

Dela en hummer.
Tina enligt anvisning. Stick en kraftig kniv i ryggsköldens mitt, 4 cm bakom ögonen, med eggen riktad mot stjärten. Tryck ned spetsen och skär längs ryggens mitt tills stjärten är kluven. Sätt kniven på samma ställe, med eggen framåt, och klyv huvudet. Klart att servera!

INGREDIENSER: Kokt hummer (Homarus Americanus) (kräftdjur), salt och dill. Vildfångad i Nord- västatlanten FAO21 med tinor och fällor.

NÄRINGSVÄRDE…………………….PER 100 G:
Energi………………………………….410 kJ / 98 kcal
Fett………………………………….….0.6 g
varav mättat fett……………………0.1 g
Kolhydrat………………………………1.3 g
varav sockerarter………………..….0 g
Protein……………………..…………..20.5 g
Salt………………………………….…..1  g

UPPTINING: Vår hummer blir som allra godast när den får tina i lugn och ro i ditt kylskåp över natten, i minst 8-10 timmar. 

FÖRVARING: I frysutrymme -18°C eller kallare. I köld­fack -6°C eller kallare i högst 3-4 dagar. I kylskåp +6°C eller kallare i 2 dygn.

Pandalus premium står för särskilt utvalda och prisvärda produkter som håller en kvalitet utöver det vanliga och kommer från ett ansvarskännande, långsiktigt och hållbart fiske. Därför är vår hummer MSC-märkt.

Vad betyder MSC certifieringen för mig som konsument?
När ett fiske uppfyller MSC:s standard för hållbart fiske  kan fångsten säljas som MSC-märkt. Certifieringen är öppen för alla yrkesfisken som fångar vildlevande djur från hav eller sötvatten. Detta inkluderar de flesta typer av fisk och skaldjur. 

Läs mer på https://www.msc.org/se/

Producerad i Kanada för Pandalus AB, 121 18 Johanneshov, Stockholm.

Pandalus vet tyvärr inte exakt vilka butiker som säljer vilka produkter men denna produkt finns hos ICAs centrallager och därmed kan alla ICAbutiker beställa hem dem

Artikelnr: 429332