Hummercocktail

Hummercocktail

Hummer är med all rätt en klassiker på nyår. Om man vill variera lite hur den ska ätas så kan denna hummercocktail varmt rekommenderas. Den är enkel att göra och dessutom väldigt nyårsfin!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

  • 2 st Pandalus humrar
  • 2 hjärtsalladsblad
  • 1 citron
  • Dill
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 msk majonnäs
  • Salt och peppar
  • Chiliflakes

Gör så här

  1. Tina humrarna, helst långsamt under några dagar

  2. Klyv humrarna och ta ut köttet ur stjärtarna, hacka grovt

  3. Spara en hel eller halv klo per portion (beroende om du vill ha lite mer kött i röran)

  4. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, finhackad dill, hummerkött, salt, peppar och chiliflakes, ställ i kylen

  5. Lägg salladsbladen i kallt vatten så att de blir extra krispiga

  6. Ta fram cocktailglas och lägg salladsbladet först, sedan röran och toppa till sist med en klo/portion, dillkvist och en skiva citron

  7. Servera gärna med bubbel till!