Hummerpasta
Årets Pandalus-humrar har precis kommit in i butik och vi garanterar att de är i toppklass. Passa på att prova dem och laga samtidigt denna fantastiskt goda hummerpasta. Vi använder vår hemmagjorda hummerfond men köpt går också bra. Glöm inte spara hummerskalen så du kan göra din egen hummerfond.
Du behöver
4 portioner
- 2 st Pandalus fryst hummer
- 150 gram körsbärstomater
- 5 schalottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- Pasta för 4 personer
- 3,5 dl hummerfond
- 2,25 dl grädde
- 0,5-1 msk tomatpuré
- 3 msk maizenamjöl
- 1 msk cognac
- Färsk dill
Cayennepeppar, chili
Parmesanost
Gör så här
- Tina humrarna och dela dem på mitten. Hacka schalottenlök och vitlök, dela körsbärstomaterna på mitten. Stek tills löken börjat gulna och tomaterna blivit lite mjuka.
- Häll hummerfond och grädde i en tjockbottnad kastrull och värm upp. Smaka av med tomatpuré, cognac, cayennepeppar och chili. Tillsätt därefter maizenamjölet och red till en önskad konsistens. Häll i löken och tomaterna.
- Koka pastan lite kortare än anvisningarna på paketet. Lägg i pastan med hummersåsen och rör om. Lägg genast upp på tallrikar ihop med hummern. Strö över lite parmesan och dekorera med färska örter