
Hummerravioli
Imponera på dina gäster med en hemmagjord hummerravioli som serveras tillsammans med en ljuvlig hummersås. Supergott och lyxigt!
Du behöver
Antal portioner 4–6
Fyllning
- Kött från 3 Pandalus humrar
- 75 g smör
- 150 g vitkål
- 2-3 schalottenlökar
- 200 g färskost
- 50 g finriven parmesan
- 1 krm cayennepeppar
- Smaka av med salt och peppar
Pastadeg
- Ca 5 dl Tipo 00 vetemjöl (Tipo 00 är ett extra proteinrikt mjöl som ger en elastisk pastadeg)
- 1,5 krm salt
- 4 ägg
- 2 msk smaknueutral olja
Sås
- Ca 1 msk olja att fräsa grönsakerna
- 2 schalottenlökar
- 2 morötter
- Ca 80 g fänkål
- 3 matskedar tomatpuré
- 3-4 kvistar färsk timjan
- 1 liter skaldjursfond / hummerfond (gör gärna egen på hummerresterna från fyllningen)
- 1 dl vitt vin
- 1,5 dl grädde
- 200 g smör i bitar (mixas ner i såsen precis innan servering)
- Smaka av med lite champangevinäger alternativt vitvinsvinäger, salt och peppar
Gör så här
Pastadeg
- Måtta upp mjölet i en vid bunke eller direkt på bänken, tillsätt salt.
- Forma en grop i mitten av mjölet och knäck i samtliga ägg samt häll i oljan.
- Börja arbeta ihop äggen i mitten först, ch arbeta dig sedan utåt kanten så att mjölet går ihop med äggen.
- Arbeta degen ordentligt och lägg sedan att vila i kylen i någon timma.
Fyllning
- Tina humrarna enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitkål i fina bitar.
- Värm smöret i stekpanna och lägg i lök och vitkål (låt det gå på låg värme tills bitarna blir blanka och mjuka).
Ställ åt sidan så att det svalnar lite. - Hacka hummern riktigt fint och riv parmesan.
- Blanda ihop med färskosten och tillsätt löken och vitkålen (sila bort överflödig vätska).
- Krydda upp med cayennepeppar, salt och svartpeppar.
- Smaka av och ställ kallt medan du förbereder pastan.
- Använd gärna en pastamaskin för att få riktigt tunna, fina pastaplattor.
- Lägg sedan ut en pastaplatta och klicka eller spritsa ut hummerfyllningen med jämna mellanrum.
- Lägg över en pastaplatta och stansa sedan ut cirklar med hjälp av en stans eller liknande (ett litet glas funkar också).
- Tryck ihop kanterna ordentligt så att fyllningen stannar på plats.
Sås
- Skala och hacka grönsakerna i grova bitar.
- Hetta upp oljan och lägg i grönsaker och timjan.
- Låt grönsakerna svettas lite så de blir blanka och ha sedan i tomatpurén som du låter rostas med lite snabbt.
- Häll i fonden och låt stå och puttra så att mängden vätska halveras.
- Tillsätt grädde mot slutet och koka upp.
- Sila av såsen.
Servering
- Låt såsen få ett snabbt uppkok och mixa ner smöret i såsen (mixa gärna lite extra så att det skummar härligt).
- Låt raviolin precis få landa i hummersåsen och lägg upp på tallrikar direkt.
- Lägg på bladpersilja.
- Droppa gärna lite syrad grädde i såsen och strö över lite krossade valnötter på toppen.