Hummerrolls

Hummerrolls

Ett dundertips till när du vill lyxa till det lite extra – hummerrolls i mindre format, till snacksbordet eller som förrätt. Servera förslagsvis i glas med goda salta chips till!

Du behöver

Antal portioner: 4 rolls

  • 2 Pandalus humrar, tinade
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk crème fraiche
  • En skvätt citron
  • 1 selleristjälk, hackad
  • Några droppar tabasco
  • Salt och peppar
  • Gräslök, finhackad
  • Smält smör plus en pressad vitlöksklyfta
  • 4 små briochebröd
  • Chips

Gör så här

  1. Tina humrarna enligt anvisning på förpackning och hacka dem grovt därefter, både klor och stjärt.

  2. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Blanda ihop hummer, majonnäs, crème fraiche, citronsaft, selleri, tabasco, salt och peppar till en röra.

  4. Smält smöret och vänd ner pressad vitlök.

  5. Pensla brödet rikligt med smöret.

  6. Låt värmas i ugn några minuter.

  7. Fyll bröden och toppa med gräslök, servera tillsammans med chips.