Hummerrolls
Ett dundertips till när du vill lyxa till det lite extra – hummerrolls i mindre format, till snacksbordet eller som förrätt. Servera förslagsvis i glas med goda salta chips till!
Du behöver
Antal portioner: 4 rolls
- 2 Pandalus humrar, tinade
- 3 msk majonnäs
- 1 msk crème fraiche
- En skvätt citron
- 1 selleristjälk, hackad
- Några droppar tabasco
- Salt och peppar
- Gräslök, finhackad
- Smält smör plus en pressad vitlöksklyfta
- 4 små briochebröd
- Chips
Gör så här
- Tina humrarna enligt anvisning på förpackning och hacka dem grovt därefter, både klor och stjärt.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda ihop hummer, majonnäs, crème fraiche, citronsaft, selleri, tabasco, salt och peppar till en röra.
- Smält smöret och vänd ner pressad vitlök.
- Pensla brödet rikligt med smöret.
- Låt värmas i ugn några minuter.
- Fyll bröden och toppa med gräslök, servera tillsammans med chips.