Hummerröra i gyozaskålar
Bjud på dessa krispiga och krämiga snittar till ett krispigt glas bubbel. En perfekt start på middagen helt enkelt!
Du behöver
Tillagningstid 20 minuter
10 snittar/skålar
- 2 humrar
- 1/2 dl crème fraiche
- 2 msk majonnäs
- 2-3 msk finhackad dill
- Några droppar tabasco
- Salt och peppar
- Citron till topping
- 10 gyozablad (finns att köpa i butik, frysdisk)
- 1 liter rapsolja eller frityrolja
Gör så här
- Tina humrarna och gyozabladen
- Klyv humrarna och ta ut köttet, grovhacka
- Blanda ihop hummer, crème fraiche, majonnäs, dill, tabasco salt och peppar
- Ställ i kylen en stund
- Hetta upp olja i en kastrull, cirka 160 grader
- Fritera ett gyozablad i taget genom att hålla ner dem med en tång så att formen blir som en skål
- Salta och låt torka på hushållspapper
- Fyll sedan skålarna med hummerröran och toppa med dill och citron