Hummerröra i gyozaskålar

Hummerröra i gyozaskålar

Bjud på dessa krispiga och krämiga snittar till ett krispigt glas bubbel. En perfekt start på middagen helt enkelt! 

Dela på facebook

Du behöver

Tillagningstid 20 minuter
10 snittar/skålar

  • 2 humrar
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2-3 msk finhackad dill
  • Några droppar tabasco
  • Salt och peppar
  • Citron till topping
  • 10 gyozablad (finns att köpa i butik, frysdisk)
  • 1 liter rapsolja eller frityrolja

Gör så här

  1. Tina humrarna och gyozabladen

  2. Klyv humrarna och ta ut köttet, grovhacka

  3. Blanda ihop hummer, crème fraiche, majonnäs, dill, tabasco salt och peppar

  4. Ställ i kylen en stund

  5. Hetta upp olja i en kastrull, cirka 160 grader

  6. Fritera ett gyozablad i taget genom att hålla ner dem med en tång så att formen blir som en skål

  7. Salta och låt torka på hushållspapper

  8. Fyll sedan skålarna med hummerröran och toppa med dill och citron