Hummersallad med srirachamajonnäs

Hummersallad med srirachamajonnäs

Lite vardagslyx är väl aldrig fel? Denna fräscha hummersallad med mâchesallad, rädisor och avokado toppad med srirachamajonäs är både nyttig samt enkel att göra! 

Du behöver

Antal portioner: 2

  • 2 Pandalus humrar
  • Mâchesallad
  • 3-4 rädisor, hyvlade med mandolin
  • 1 avokado, tunt skivad
  • 2 schalottenlökar, hyvlade med mandolin
  • 1 chili, tunt skivad
  • Sesamfrön
  • 1 dl majonnäs
  • Srircacha efter smak
  • 1 tsk sesamolja
  • Några droppar lime

Gör så här

1. Tina humrarna

2. Blanda ihop sriracha, majonnäs, sesamolja och lime till en sås

3. Ställ i kyl

4. Lägg upp sallad, rädisor, avokado, lök och chili på en skärbräda

5. Klyv humrarna på mitten och knäck klorna, lägg överst

6. Ringla över såsen och strö över sesamfrön