Hummertaco i friterad wonton med forellrom
Ta tacon till nästa nivå och bjud på denna fantastiska hummertaco. Den är lika snygg som god!
Du behöver
2 portioner
- 1 Pandalus hummer
- 1 liten vitlök
- 1/2 chili
- 1 kruka koriander
- 1 dl majonnäs
- Några droppar tabasco
- Saften av en 1/2 lime
- 1 salladslök finhackad
- 1 msk finhackad mango
- Salt och svartpeppar
- Forellrom
- Gyoza (dumplingsark) – finns fryst i välsorterade butiker
Gör så här
Hummerröra
- Tina hummern. Halvera den och ta ut köttet. Skär hummerköttet i små bitar.
- Hacka koriandern, spara lite till toppingen. Skölj limen i vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
- Blanda hummer, koriander, majonnäs, mango och gräslök.
- Krydda med tabasco, salt och peppar. Rör om och smaka av tills du tycker att smakerna sitter.
Friterad wonton:
- Mät upp 3 dl rapsolja i en mindre kastrull. Hetta upp till 160 grader, sätt ner en termometer och ha koll!
- Ta ett ”blad” åt gången med en metalltång eller pincett i ena kanten. Börja med att fritera halva bladet i oljan. När den puffat upp och fått en krispig yta (15 sek), nyp tag med pincetten i den friterade delen och fritera andra sidan. Bladet skall bli format som ett tacoskal.
- Det går fort att fritera bladen på ett par sekunder är de krispiga & gyllene. När friteringen är klar, lägg de friterade skalen på ett hushållspapper och salta lite lätt (har du en tacoställning, lägg dem däri).
- Fördela röran i skalen och garnera med forellrom och koriander. Servera direkt