Hummertaco i friterad wonton med forellrom

Hummertaco i friterad wonton med forellrom

Ta tacon till nästa nivå och bjud på denna fantastiska hummertaco. Den är lika snygg som god! 

Dela på facebook

Du behöver

2 portioner

  • 1 Pandalus hummer
  • 1 liten vitlök
  • 1/2 chili
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl majonnäs
  • Några droppar tabasco
  • Saften av en 1/2 lime
  • 1 salladslök finhackad
  • 1 msk finhackad mango
  • Salt och svartpeppar
  • Forellrom
  • Gyoza (dumplingsark) – finns fryst i välsorterade butiker

Gör så här

Hummerröra

  1. Tina hummern. Halvera den och ta ut köttet. Skär hummerköttet i små bitar.

  2. Hacka koriandern, spara lite till toppingen. Skölj limen i vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.

  3. Blanda hummer, koriander, majonnäs, mango och gräslök.

  4. Krydda med tabasco, salt och peppar. Rör om och smaka av tills du tycker att smakerna sitter.

Friterad wonton:

  1. Mät upp 3 dl rapsolja i en mindre kastrull. Hetta upp till 160 grader, sätt ner en termometer och ha koll!

  2. Ta ett ”blad” åt gången med en metalltång eller pincett i ena kanten. Börja med att fritera halva bladet i oljan. När den puffat upp och fått en krispig yta (15 sek), nyp tag med pincetten i den friterade delen och fritera andra sidan. Bladet skall bli format som ett tacoskal.

  3. Det går fort att fritera bladen på ett par sekunder är de krispiga & gyllene. När friteringen är klar, lägg de friterade skalen på ett hushållspapper och salta lite lätt (har du en tacoställning, lägg dem däri).

  4. Fördela röran i skalen och garnera med forellrom och koriander. Servera direkt