Jambalaya med chorizo och vannameiräkor

Jambalaya med chorizo och vannameiräkor

En riktigt stor och härlig gryta i mardi gras-tema med massor av smaker. Den starka chorizon och de milda vannameiräkorna passar otroligt bra ihop, en perfekt rätt att göra till flera personer!

Du behöver

Antal portioner:  c:a 8

  • 200 g Pandalus vannameiräkor, tinade
  • 2 tjocka chorizokorvar, slantade
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 400 g krossade tomater
  • 8 dl hönsbuljong (1 L vatten kokat med 2 tärningar)
  • 4 dl långkornigt ris
  • 1/2 gul chili
  • 1/2 grön chili
  • 3 salladslökar
  • Salt och peppar
  • Chiliflakes
  • Persilja

Gör så här

  1. Tina räkorna

  2. Stek korven och ställ åt sidan

  3. Koka upp buljongen

  4. Fräs vitlök och lök i olivolja i en gryta, tillsätt sedan riset och fräs lite till

  5. Häll på buljong, krossade tomater och chiliflakes

  6. Låt koka lite svagt under lock cirka 20 minuter tills vätskan har kokat in i riset

  7. Skiva chilin och salladslöken och stek lite snabbt i olivolja

  8. Vänd ner korv, salladslök, chili och vannameiräkor tillsammans med riset

  9. Blanda om väl och smaka av med salt och peppar

  10. Toppa med lite hackad persilja och servera!