Jambalaya med chorizo och vannameiräkor
En riktigt stor och härlig gryta i mardi gras-tema med massor av smaker. Den starka chorizon och de milda vannameiräkorna passar otroligt bra ihop, en perfekt rätt att göra till flera personer!
Du behöver
Antal portioner: c:a 8
- 200 g Pandalus vannameiräkor, tinade
- 2 tjocka chorizokorvar, slantade
- 1 stor gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 400 g krossade tomater
- 8 dl hönsbuljong (1 L vatten kokat med 2 tärningar)
- 4 dl långkornigt ris
- 1/2 gul chili
- 1/2 grön chili
- 3 salladslökar
- Salt och peppar
- Chiliflakes
- Persilja
Gör så här
- Tina räkorna
- Stek korven och ställ åt sidan
- Koka upp buljongen
- Fräs vitlök och lök i olivolja i en gryta, tillsätt sedan riset och fräs lite till
- Häll på buljong, krossade tomater och chiliflakes
- Låt koka lite svagt under lock cirka 20 minuter tills vätskan har kokat in i riset
- Skiva chilin och salladslöken och stek lite snabbt i olivolja
- Vänd ner korv, salladslök, chili och vannameiräkor tillsammans med riset
- Blanda om väl och smaka av med salt och peppar
- Toppa med lite hackad persilja och servera!