Juliga smördegssnittar med löjrom

Juliga smördegssnittar med löjrom

Dessa otroligt goda smördegssnittar med bland annat picklad rödlök, grönkål och löjrom tillagas på nolltid och passar perfekt till glöggen!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 1 rulle kyld smördeg
  • C:a 150 g färskost
  • 75 g riven, lagrad hårdost
  • 100 g grönkål
  • 2 msk olja 
  • 1 tsk vinäger
  • 1 nypa salt
  • 1 picklad rödlök  
  • 0,5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°c.

  2. Förbered grönkålen genom att dela den i mindre bitar och blanda ihop den med olja, vitvinsvinäger och lite salt.

  3. Ställ åt sidan.

  4. Rulla ut smördegen och vik upp en ungefär 1,5 – 2 cm kant på båda långsidorna.

  5. Använd en gaffel och tryck till lite så att den fäster.

  6. Bred på färskosten, strö över den rivna osten och grädda i c:a 20 min.

  7.  Ta ut plåten efter ungefär hälften av tiden och lägg på den förberedda grönkålen.

  8. Fortsätt att grädda tills den är klar och ta ut ur ugnen.

  9. Klicka på crème fraiche, löjrom och toppa med picklad rödlök.

  10. Skär i snittar och servera direkt.