Juliga smördegssnittar med löjrom
Dessa otroligt goda smördegssnittar med bland annat picklad rödlök, grönkål och löjrom tillagas på nolltid och passar perfekt till glöggen!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 80 g Pandalus löjrom
- 1 rulle kyld smördeg
- C:a 150 g färskost
- 75 g riven, lagrad hårdost
- 100 g grönkål
- 2 msk olja
- 1 tsk vinäger
- 1 nypa salt
- 1 picklad rödlök
- 0,5 dl crème fraiche
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°c.
- Förbered grönkålen genom att dela den i mindre bitar och blanda ihop den med olja, vitvinsvinäger och lite salt.
- Ställ åt sidan.
- Rulla ut smördegen och vik upp en ungefär 1,5 – 2 cm kant på båda långsidorna.
- Använd en gaffel och tryck till lite så att den fäster.
- Bred på färskosten, strö över den rivna osten och grädda i c:a 20 min.
- Ta ut plåten efter ungefär hälften av tiden och lägg på den förberedda grönkålen.
- Fortsätt att grädda tills den är klar och ta ut ur ugnen.
- Klicka på crème fraiche, löjrom och toppa med picklad rödlök.
- Skär i snittar och servera direkt.