Kalvtartar med löjrom

Kalvtartar med löjrom

Löjrom och råbiff är en perfekt kombo! Prova detta recept gjort på kalvinnanlår och toppad med kantareller och krasse. Receptet nedan är för 4 personer och ett glas chablis passar utmärkt till.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 1 burk Pandalus löjrom
  • 400 g kalvinnanlår
  • 2 st schalottenlökar
  • 200 g kantareller
  • 4 äggulor
  • 2 pkt krasse
  • 1/2 gurka skalad och urgröpt
  • Jordärtskockschips
  • Salt och långpeppar (går även bra med vanlig svartpeppar)
    Olivolja

Gör så här

  1. Tina löjrommen.

  2. Hacka köttet. Bestäm själv hur fint det ska vara hackat; malt, dubbelmalt, skrapat eller hackat med kniv. Det är en smaksak!

  3. Finhacka löken och blanda det med köttet och äggulorna, smaka av med salt och peppar.

  4. Gröp ur gurkan, skala och hacka den.

  5. Dela kantarellerna och stek i torr panna.

  6. Lägg upp köttblandningen på fyra tallrikar och lägg på gurkan, krassen och kantarellerna.

  7. Toppa med en rejäl klick löjrom, strössla jordärtskockschipsen runt tartaren och avsluta med peppar, salt och olivolja