Kalvtartar med löjrom
Löjrom och råbiff är en perfekt kombo! Prova detta recept gjort på kalvinnanlår och toppad med kantareller och krasse. Receptet nedan är för 4 personer och ett glas chablis passar utmärkt till.
Du behöver
4 portioner
- 1 burk Pandalus löjrom
- 400 g kalvinnanlår
- 2 st schalottenlökar
- 200 g kantareller
- 4 äggulor
- 2 pkt krasse
- 1/2 gurka skalad och urgröpt
- Jordärtskockschips
- Salt och långpeppar (går även bra med vanlig svartpeppar)
Olivolja
Gör så här
- Tina löjrommen.
- Hacka köttet. Bestäm själv hur fint det ska vara hackat; malt, dubbelmalt, skrapat eller hackat med kniv. Det är en smaksak!
- Finhacka löken och blanda det med köttet och äggulorna, smaka av med salt och peppar.
- Gröp ur gurkan, skala och hacka den.
- Dela kantarellerna och stek i torr panna.
- Lägg upp köttblandningen på fyra tallrikar och lägg på gurkan, krassen och kantarellerna.
- Toppa med en rejäl klick löjrom, strössla jordärtskockschipsen runt tartaren och avsluta med peppar, salt och olivolja