
Kammussla med jordärtskockspuré
Denna kammussla med puré på jordärtskocka och västerbottenost blir garanterat en uppskattad förrätt. Har du inte snäckskal att servera på hemma så fungerar det lika bra med en tallrik!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 4 st Pandalus Kammusslor
- Smör till stekning
- Salt
- Hasselnötter, rostade
Puré:
- 500 g jordärtskockor
- 1 dl torrt vitt vin
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk smör
- 1,5 dl Västerbottensost, finriven
- Salt
Örtolja:
- 100 g persilja
- 100 g dill
- 1,5 dl solrosolja
Gör så här
Puré:
- Skala och dela jordärtskockorna.
- Koka mjuka i saltat vatten i c:a 15 min.
- Låt ånga av och mixa slätt med vin, grädde och smör.
- Rör i Västerbottensosten och smaka av med salt.
Örtolja:
- Värm oljan till 56°.
- Mixa den varma oljan med örterna i en blender tills oljan är helt slät och har en härligt grön färg.
- Sila oljan i ett kaffefilter och häll över på flaska.
Övrigt:
- Stek musslorna i smör c:a 1 min per sida och salta.
- Lägg en klick av purén på tallriken, toppa med musslan och ringla över lite örtolja & några droppar citronsaft.
- Avsluta med rostade hasselnötter!