
Kanapéer med vispad creme fraiche och löjrom
Dessa läckra munsbitar med vispad creme fraiche och löjrom på rågbröd passar perfekt till buffén eller som tilltugg till drinken!
Du behöver
Antal portioner: 20-25 kanapéer.
- 1 förpackning Pandalus amerikansk löjrom
- 250g rågbröd
- Ca 30 g smör att steka i
- Vitlökssalt alternativt en klyfta vitlök och salt
- 2dl creme fraiche 32%
- 1 knippe gräslök
- 1 tsk finrivet citronskal (bara det gula)
- Salt och peppar
- 1 rödlök (mycket finhackad)
- Citron och dill till dekoration
Gör så här
- Dela rågbrödet i c:a 20-25st trekanter.
- Smält smör i stekpanna och bryn brödet knaprigt.
- Strö lite vitlökssalt över, alternativt gnid in bröden med en vitlöksklyfta och salta lite.
- Lägg på galler att svalna lite.
- Vispa creme fraichen i bunke på högsta effekt tills den tjocknar och blir fluffig (den blir först lösare i konsistensen för att sedan tjockna på slutet).
- Tillsätt den finhackade gräslöken och citronskalet.
- Smaka av med lite salt och peppar.
- Spritsa eller klicka creme fraichen på det vitlöksbrynta brödet och toppa sedan med löjrom.
- Strö finhackad rödlök över och dekorera med en liten bit citron och dill.