
"Kebabrulle" med marinerade räkor
Kebabrulle har säkert de flesta ätit, men har ni provat att göra en med tigerräkor? Om inte, gör det! En rulle med guldkant helt enkelt.
Du behöver
Antal portioner
- 400 g Pandalus tigerräkor
Marinad
- 4 msk olivolja
- 2 msk dijonsenap
- 1,5 msk paprikapulver
- 1,5 tsk spiskummin
- 2 tsk vitlökspulver
- 1 tsk chiliflakes
- 2 tsk lökpulver
Övrigt
- Vit kebabsås (går att köpa färdig i butik)
- Röd kebabsås (går att köpa färdig i butik)
- ”Kebabrullebröd” eller tortillas
- 1/2 gurka, hyvlad
- 1 stor tomat, tärnad
- 1 rödlök, hyvlad
- Feferonis, hela
- Salladsblad, hela
- Koriander
- Olivolja
Gör så här
- Tina tigerräkorna.
- Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
- Marinera räkorna och lägg i kylen någon timme.
- Tärna/hyvla grönsakerna.
- Blanda ihop tomat, rödlök, olivolja, salt och peppar i en skål.
- Stek tigerräkorna tills de fått färg.
- Bygg ihop rullen med grönsaker, såser, tigerräkor och toppa med koriander.