
Knäckebrödspizza med kräftor
En fräsch knäckebrödspizza med somriga smaker deluxe! Servera som huvudrätt eller halvera receptet om du vill servera i mindre portioner som en sidorätt.
Du behöver
Antal portioner: 4 pizzor
- 300 g västerbottenost
- 4 runda stora knäckebröd (ca 30 cm / diameter)
- 400 g färskost
- 1 msk finhackad dill
- Finhackad gräslök
- Salt & peppar
Topping
- 2×700 g Pandalus färska kräftor från Turkiet med kräftstjärtar (skala de hela kräftorna så att du får kräftstjärtar samt kött från klorna)
- 80 g Pandalus löjrom
- Picklad rödlök
- Dill
- Ca 12 skivade, kalla färskpotatisar
- 2 dl smetana eller crème fraiche (32%)
Gör så här
- Blanda ihop färskost med dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
- Bre färskoströran på knäckebröden och strö över västerbottenost.
- Grädda på 225°c tills osten får fin färg.
- Lägg på skivad färskpotatis samt fördela smetana och löjrom jämnt över pizzorna.
- Toppa med kräftstjärtar, picklad rödlök och dill.
- Severa direkt.