Knäckebrödspizza med kräftor

Knäckebrödspizza med kräftor

En fräsch knäckebrödspizza med somriga smaker deluxe! Servera som huvudrätt eller halvera receptet om du vill servera i mindre portioner som en sidorätt.

Du behöver

Antal portioner: 4 pizzor 

  • 300 g västerbottenost
  • 4 runda stora knäckebröd (ca 30 cm / diameter)
  • 400 g färskost 
  • 1 msk finhackad dill
  • Finhackad gräslök
  • Salt & peppar 

Topping

Gör så här

  1. Blanda ihop färskost med dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar. 

  2. Bre färskoströran på knäckebröden och strö över västerbottenost. 

  3. Grädda på 225°c tills osten får fin färg.

  4. Lägg på skivad färskpotatis samt fördela smetana och löjrom jämnt över pizzorna.

  5. Toppa med kräftstjärtar, picklad rödlök och dill.

  6. Severa direkt.