Krämig kräftsoppa
Kasta aldrig skalen från kräftorna, de är perfekta att koka buljong eller soppa på! Testa denna smakrika kräftsoppa och ta vara på alla delar av kräftan.
Du behöver
4 portioner
Tillagningstid: 60 min
- 1 kg Pandalus Kräftkungens special (ca 16-20 st + extra stjärtar)
- 1 gul lök
- 1 morot
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk tomatpuré
- 1 dl vitt vin
- Vatten
- 500 g passerade tomater
- 1 dl vispgrädde
- Salt och peppar
Gör så här
- Skala stjärtar och klor, spara köttet till garnering.
- Lägg kräftskalen i en stor kastrull tillsammans med grovhackad lök, vitlök och morot. Fräs i rapsolja tills grönsakerna mjuknat.
- Tillsätt tomatpuré och stek vidare några minuter till den skiktar sig.
- Tillsätt vitt vin och vatten så kräftorna är helt täckta. Låt sjuda i 30 minuter.
- Sila av fonden och häll över i en ny kastrull. Tillsätt passerade tomater och grädde, låt sjuda i 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar, servera med kräftstjärtarna och -klorna samt en bit bröd.