Krämig kräftsoppa

Krämig kräftsoppa

Kasta aldrig skalen från kräftorna, de är perfekta att koka buljong eller soppa på! Testa denna smakrika kräftsoppa och ta vara på alla delar av kräftan.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid: 60 min

  • 1 kg Pandalus Kräftkungens special (ca 16-20 st + extra stjärtar)
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • Vatten
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och peppar

     

Gör så här

  1. Skala stjärtar och klor, spara köttet till garnering.

  2. Lägg kräftskalen i en stor kastrull tillsammans med grovhackad lök, vitlök och morot. Fräs i rapsolja tills grönsakerna mjuknat.

  3. Tillsätt tomatpuré och stek vidare några minuter till den skiktar sig.

  4. Tillsätt vitt vin och vatten så kräftorna är helt täckta. Låt sjuda i 30 minuter.

  5. Sila av fonden och häll över i en ny kastrull. Tillsätt passerade tomater och grädde, låt sjuda i 10 minuter.

  6. Smaka av med salt och peppar, servera med kräftstjärtarna och -klorna samt en bit bröd.