Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Krämig kräftsoppa Kasta aldrig skalen från kräftorna, de är perfekta att koka buljong eller soppa på! Testa denna smakrika kräftsoppa och ta vara på alla delar av kräftan. Tillbaka till recept Du behöver 4 portionerTillagningstid: 60 min1 kg Pandalus Kräftkungens special (ca 16-20 st + extra stjärtar)1 gul lök1 morot2 vitlöksklyftor4 msk tomatpuré1 dl vitt vinVatten500 g passerade tomater1 dl vispgräddeSalt och peppar Gör så här Skala stjärtar och klor, spara köttet till garnering.Lägg kräftskalen i en stor kastrull tillsammans med grovhackad lök, vitlök och morot. Fräs i rapsolja tills grönsakerna mjuknat.Tillsätt tomatpuré och stek vidare några minuter till den skiktar sig.Tillsätt vitt vin och vatten så kräftorna är helt täckta. Låt sjuda i 30 minuter.Sila av fonden och häll över i en ny kastrull. Tillsätt passerade tomater och grädde, låt sjuda i 10 minuter.Smaka av med salt och peppar, servera med kräftstjärtarna och -klorna samt en bit bröd.