Kräftor med kryddigt cajunsmör

Crawfish boil med kryddigt cajunsmör

New Orleans är staden som med sina karnevaler och kräftfrossor blivit synonymt med Mardi Gras-firandet i södra USA. Den klassiska Cajun Crawfish boil:en kan varieras i all oändlighet och recepten varierar från familj till familj på hemmaplan.

Prova detta snabbtillagade alternativ till att koka egen kräftlag eller marinad – där kräftor, majskolv, korv, bröd och potatis doppas i ett kryddigt cajunsmör istället. Otroligt smarrigt!

Du behöver

Antal portioner: 4

Cajunsmör:

  • 275 g smör
  • 8 vitlöksklyftor
  • 3 msk lökpulver
  • 3 msk cajunkrydda (finns bland kryddorna)
  • 1/2 msk chilipulver
  • 1 msk smoked paprika
  • 1/2 msk cayennepeppar
  • 1/2 msk svartpeppar
  • 1/2 msk oregano
  • c:a 1/2 dl vatten
  • 1 msk socker
  • salt
  • saften från 1 citron

Gör så här

  1. Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.

  3. Koka majskolvarna i c:a 25 min. Dela i tre bitar.

  4. Skär korven i bitar och stek i olja.

  5. Gör cajunsmöret. Skala och finhacka vitlöken. Smält smöret i stekpanna eller en kastrull. Lägg i vitlöken och stek mjuk utan att den tar färg. Lägg i alla torra kryddor och fräs en kort stund. Tillsätt vatten och rör om. Smaka av med socker, salt och citronsaft.

  6. Lägg upp Pandalus kräftor, kräftstjärtar, potatis, korv, majskolvar och bröd på ett stort fat eller tidningspapper. Ringla lite av cajunsmöret över och servera resten i små skålar. Dekorera med citronskivor och dill. Doppa både bröd, potatis och kräftstjärtar i cajunsmöret. Njut