Crawfish boil med kryddigt cajunsmör
New Orleans är staden som med sina karnevaler och kräftfrossor blivit synonymt med Mardi Gras-firandet i södra USA. Den klassiska Cajun Crawfish boil:en kan varieras i all oändlighet och recepten varierar från familj till familj på hemmaplan.
Prova detta snabbtillagade alternativ till att koka egen kräftlag eller marinad – där kräftor, majskolv, korv, bröd och potatis doppas i ett kryddigt cajunsmör istället. Otroligt smarrigt!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 2 paket Pandalus Kräftkungens special á 1 kg
- 8 potatisar
- 2 majskolvar
- 2 kryddiga korvar typ sremska eller chorizo
- olja att steka i
- 4 skivor bröd, stekt eller rostat
- citron
- dill
Cajunsmör:
- 275 g smör
- 8 vitlöksklyftor
- 3 msk lökpulver
- 3 msk cajunkrydda (finns bland kryddorna)
- 1/2 msk chilipulver
- 1 msk smoked paprika
- 1/2 msk cayennepeppar
- 1/2 msk svartpeppar
- 1/2 msk oregano
- c:a 1/2 dl vatten
- 1 msk socker
- salt
- saften från 1 citron
Gör så här
- Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen.
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
- Koka majskolvarna i c:a 25 min. Dela i tre bitar.
- Skär korven i bitar och stek i olja.
- Gör cajunsmöret. Skala och finhacka vitlöken. Smält smöret i stekpanna eller en kastrull. Lägg i vitlöken och stek mjuk utan att den tar färg. Lägg i alla torra kryddor och fräs en kort stund. Tillsätt vatten och rör om. Smaka av med socker, salt och citronsaft.
- Lägg upp Pandalus kräftor, kräftstjärtar, potatis, korv, majskolvar och bröd på ett stort fat eller tidningspapper. Ringla lite av cajunsmöret över och servera resten i små skålar. Dekorera med citronskivor och dill. Doppa både bröd, potatis och kräftstjärtar i cajunsmöret. Njut