Kräftkanapéer

Kräftkanapéer

Lyxiga små aptitretare som passar lika bra på kräftskivan som tilltugg till drinken! För dig som önskar förenkla de läckra tilltuggen går det såklart bra att klicka kräftröran på brödsnittar, crostini eller knäckebröd (det blir cirka 4 dl röra).

Du behöver

Antal portioner: 16 kanapéer

  • 2 paket Pandalus stora vildfångade kräftor från Kina à 700 g 
  • 1 dl naturell färskost              
  • 3 msk majonnäs                   
  • 3 msk hackad dill                     
  • 1 tsk rivet citronskal      
  • 3 tsk riven pepparrot
  • 1/2 krm cayennepeppar             
  • salt
  • 8 skivor kavring
  • utstansningsring, 4–5 centimeter i diameter

Till garnering

  • hackad gräslök
  • några extra kräftstjärtar
  • små citronklyftor        
  • krondill eller dill                       

Gör så här

  1. Tina kräftorna enligt förpackningen.

  2. Skala kräftorna och torka dem eventuellt så att de är helt torra. Finhacka kräftorna så mycket som möjligt.

  3. Rör ihop ost, majonnäs, dill, citronskal, pepparrot och cayennepeppar. Vänd ner kräftorna och smaka av med salt. Låt röran stå till sig ett par timmar i kylen.

  4. Tryck ner en utstansningsring, 4–5 centimeter i diameter, i ett av bröden. Låt ringen sitta kvar. Lägg ner en klick av röran och platta till.

  5. Tryck försiktigt upp kanapén från ringen. Fortsätt på samma sätt, det blir 2 kanapéer av varje brödskiva. Förvara kanapéerna i kylen under plast. Garnera vid servering.