Kräftor i burk à la cajun

Kräftor i burk à la cajun

Dessa inlagda kräftor med kryddig cajunsmak kan med fördel serveras som en sidorätt på kräftskivan, gärna tillsammans med lite bröd. Det smakar fantastiskt gott att doppa brödet i kräftlagen!

Du behöver

Antal portioner: räcker som sidorätt åt ca 4 personer

  • Kräftstjärtar från 1 kg Pandalus kräftor samt ca 15 klor
  • 1 citron (skivas i halvmånar)
  • 1 rödlök (tunt skivad)
  • 1, 5 dl neutral olja 
  • 1 dl vitvinsvinäger 
  • 1/2 msk cajunkrydda 
  • 1 tsk salt 
  • 1 -2 klyftor tunt skivad  vitlök
  • 3 msk honung 
  • 1/2 tsk senapsfrön 
  • 1/2 tsk chiliflakes 
  • 2-3 kvistar persilja (finhackas)
  • 6-7 droppar tabasco (gärna med smak av smoked chipotle)

Gör så här

  1. Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skala kräftorna och fördela stjärtar samt några av klorna i fyra små portionsburkar, alternativt i en enda stor burk.

  3. Vispa ihop vitvinsvinäger och olja, tillsätt honung, chiliflakes, salt, tabasco och cajunkrydda. 

  4. Fördela rödlök, citronskivor, lagerblad, persilja och senapsfrön i burkarna och häll över olje- och vitvinsvinägerlagen över alla ingredienser. 

  5. Ställ i kyl i minst ett par timmar men gärna över natten så att smakerna går ihop ordentligt.