
Kräftröra på friterat rispapper
En god förrätt, ett tilltugg till kräftskivan eller till buffébordet. Krispigt rispapper och krämig kräftröra med smak av koriander och lime, en smaksensation!
Du behöver
4 portioner
Tillagningstid: ca 30 minuter
- 1 paket Pandalus kräftor från Turkiet (ca 20 st)
- 1 dl majonnäs
- 1 kruka färsk koriander
- 1 lime
- 1 tsk riven ingefära
- ½ röd chili
- Salt och peppar
- Ca 4 rispapper
- Frityrolja eller rapsolja
Gör så här
- Skala kräftorna, hacka köttet grovt.
- Finhacka chilin och ca 2 msk koriander, pressa en halv lime och riv ingefäran. Blanda med majonnäsen.
- Tillsätt kräftköttet i såsen och smaka av med salt och peppar.
- Fyll en kastrull med ca 3 cm olja. Värm upp till 160-180 grader.
- Dela varje rispapper i fyra delar och fritera till de blir vita, fluffiga och krispiga (tar bara några sekunder).
- Servera kräftröran på de friterade rispapperen med extra koriander och lime.