Kräftröra på friterat rispapper

Kräftröra på friterat rispapper

En god förrätt, ett tilltugg till kräftskivan eller till buffébordet. Krispigt rispapper och krämig kräftröra med smak av koriander och lime, en smaksensation!

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner 
Tillagningstid: ca 30 minuter

  • 1 paket Pandalus kräftor från Turkiet (ca 20 st)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 lime
  • 1 tsk riven ingefära
  • ½ röd chili
  • Salt och peppar
  • Ca 4 rispapper
  • Frityrolja eller rapsolja

Gör så här

  1. Skala kräftorna, hacka köttet grovt.

  2. Finhacka chilin och ca 2 msk koriander, pressa en halv lime och riv ingefäran. Blanda med majonnäsen.

  3. Tillsätt kräftköttet i såsen och smaka av med salt och peppar.

  4. Fyll en kastrull med ca 3 cm olja. Värm upp till 160-180 grader.

  5. Dela varje rispapper i fyra delar och fritera till de blir vita, fluffiga och krispiga (tar bara några sekunder).

  6. Servera kräftröran på de friterade rispapperen med extra koriander och lime.