Kräftröra på smörstekt bröd

Kräftröra på smörstekt bröd

Ett gott alternativ till den klassiska skagenröran. Passar lika bra som förrätt eller som tillbehör på smörgåsbordet. 

Du behöver

Cirka 4 personer
Tillagningstid 20 minuter

  • 700 g Pandalus vildfångade kräftor (ca 15 st)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2-3 msk finhackad dill (även några hela kvistar till dekoration)
  • Några droppar citronsaft (spara några skivor till dekoration)
  • Svartpeppar
  • 4 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Tina kräftorna och skala dem därefter, även klorna

  2. Finhacka rödlök och dill, grovhacka kräftorna (spara 1-2 hela kräftor/bröd)

  3. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, dill, rödlök, svartpeppar, kräftor och några droppa citron

  4. Smörstek bröden

  5. Servera röran på det smörstekta brödet, dekorera med dill, kräftor och citron