
Kräftröra på smörstekt bröd
Ett gott alternativ till den klassiska skagenröran. Passar lika bra som förrätt eller som tillbehör på smörgåsbordet.
Du behöver
Cirka 4 personer
Tillagningstid 20 minuter
- 700 g Pandalus vildfångade kräftor (ca 15 st)
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 1/2 finhackad rödlök
- 2-3 msk finhackad dill (även några hela kvistar till dekoration)
- Några droppar citronsaft (spara några skivor till dekoration)
- Svartpeppar
- 4 skivor vitt bröd
Gör så här
- Tina kräftorna och skala dem därefter, även klorna
- Finhacka rödlök och dill, grovhacka kräftorna (spara 1-2 hela kräftor/bröd)
- Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, dill, rödlök, svartpeppar, kräftor och några droppa citron
- Smörstek bröden
- Servera röran på det smörstekta brödet, dekorera med dill, kräftor och citron