Kräftröra på smörstekt bröd

Kräftröra på smörstekt bröd

Ett gott alternativ till den klassiska skagenröran. Passar lika bra som förrätt eller som tillbehör på smörgåsbordet. 

Dela på facebook

Du behöver

Cirka 4 personer
Tillagningstid 20 minuter

  • 700 g Pandalus vildfångade kräftor (ca 15 st)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 2-3 msk finhackad dill (även några hela kvistar till dekoration)
  • Några droppar citronsaft (spara några skivor till dekoration)
  • Svartpeppar
  • 4 skivor vitt bröd

Gör så här

  1. Tina kräftorna och skala dem därefter, även klorna

  2. Finhacka rödlök och dill, grovhacka kräftorna (spara 1-2 hela kräftor/bröd)

  3. Blanda ihop crème fraiche, majonnäs, dill, rödlök, svartpeppar, kräftor och några droppa citron

  4. Smörstek bröden

  5. Servera röran på det smörstekta brödet, dekorera med dill, kräftor och citron