Kräfttoast

Kräfttoast

Ett tilltugg som passar perfekt som aperitif innan kräftskivan. Klassiska smaker från det svenska köket som alltid går hem!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

  • 1 paket Kräftkungens special, stjärtarna till röran och kräftorna till kräftskivan
  • 1 rödlök, finhackad
  • En knippe dill
  • 4 skivor toast (skär i runa skivor)
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 msk majonnäs
  • Salt och peppar
  • 1 citron
  • Smör att steka i

Gör så här

  1. Tina kräftorna

  2. Skala stjärtarna och hacka dem grovt (spara några att toppa med)

  3. Finhacka rödlök och dill

  4. Blanda ihop crème fraîche, majonnäs, dill, rödlök, kräftor, salt och peppar, ställ i kylen minst 30 minuter för att smakerna ska sätta sig. 

  5. Stek toastskivorna i rikligt med smör

  6. Servera toasten med kräftröran och toppa med dill och citron