Krämig kräftpasta med sting
Kräftor är ju väldigt goda i sig själva men ibland vill man ju ha lite variation och då är kräftpastan ett perfekt alternativ. Till detta receptet har vi använt bäst-test-vinnaren Pandalus Kräftkungens Special eftersom man då får extra kräftstjärtar med i paketet
Du behöver
4 portioner
- 1 pkt Kräftkungens Special
- Pasta för 4 personer (ca 75 g per person)
- 2 schalottenlökar
- 1 vitlöksklyfta
- Smör/olja att steka i
- 1 röd chili (utan de vita kärnorna)
- 3 dl grädde
- Några matskedar Kräftkungens kräftlag
- 2 dl riven, lagrad parmesanost
- Krondill till dekoration
- Salt & peppar
- 1 citron
Gör så här
- Tina och skala kräftorna. Lämna några hela till dekoration.
- Riv parmesanosten.
- Hacka och stek schalottenlök, vitlök och chili i smör/olja.
- Koka upp pasta för 4 personer.
- Häll grädde och några matskedar dillag över chili- & lökblandningen och låt sjuda ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Häll såsen och den rivna parmesanosten över pastan, pressa i en halv citron (spara resten till dekoration). Rör om.
- Häll till sist i de skalade kräftorna och rör om snabbt innan du lägger upp pastan på tallrikar.
- Dekorera med citronklyftor, hela kräftor och krondill