krämig kräftpasta med sting

Krämig kräftpasta med sting

Kräftor är ju väldigt goda i sig själva men ibland vill man ju ha lite variation och då är kräftpastan ett perfekt alternativ. Till detta receptet har vi använt bäst-test-vinnaren Pandalus Kräftkungens Special eftersom man då får extra kräftstjärtar med i paketet

Du behöver

4 portioner

  • 1 pkt Kräftkungens Special
  • Pasta för 4 personer (ca 75 g per person)
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Smör/olja att steka i
  • 1 röd chili (utan de vita kärnorna)
  • 3 dl grädde
  • Några matskedar Kräftkungens kräftlag
  • 2 dl riven, lagrad parmesanost
  • Krondill till dekoration
  • Salt & peppar
  • 1 citron

Gör så här

  1. Tina och skala kräftorna. Lämna några hela till dekoration.

  2. Riv parmesanosten.

  3. Hacka och stek schalottenlök, vitlök och chili i smör/olja.

  4. Koka upp pasta för 4 personer.

  5. Häll grädde och några matskedar dillag över chili- & lökblandningen och låt sjuda ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar.

  6. Häll såsen och den rivna parmesanosten över pastan, pressa i en halv citron (spara resten till dekoration). Rör om.

  7. Häll till sist i de skalade kräftorna och rör om snabbt innan du lägger upp pastan på tallrikar.

  8. Dekorera med citronklyftor, hela kräftor och krondill