
Krämig löjromssill
En krämig och otroligt god löjromssill som dessutom är superenkel att göra. Passar perfekt till årets alla högtider!
Du behöver
Antal portioner: c.a 4
- 80 g Pandalus löjrom
- En förpackning 5-minuterssill
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche (fetthalt 32%)
- 1 liten rödlök, mycket finhackad
- C:a 20 g finhackad dill
- Finrivet citronzest från 1/2 citron
Gör så här
- För att få en riktigt krämig och god löjromssill ligger hemligheten i att vispa crème fraichen med elvisp till en fluffig och ganska fast konsistens (när du vispar crème fraiche så blir den först lös och rinnig för att sedan tjockna och bli fluffig).
- Vispa crème fraichen som beskrivet ovan och vänd sedan ner majonnäs, rödlök, dill, citronzest samt löjrom.
- Öppna förpackningen med 5-minuterssillen och torka den med lite hushållspapper.
- Skär sillen i bitar och vänd ner i röran.
- Klicka gärna på lite extra löjrom och dill vid servering.