Krispiga friterade räkbollar

Krispiga friterade räkbollar

Om ni inte provat att göra friterade räkbollar innan så är detta ett måste! Med vannameiräkor eller vanliga räkor, hursom blir det galet gott. Perfekt tilltugg innan en tacomiddag till exempel!

Du behöver

Antal portioner: c:a 4

  • Cirka 20 st Pandalus vannameiräkor
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk ingefärapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • 1,5 msk mascarponeost
  • 1 msk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 salladslökar, hackade
  • Pankomjöl
  • 1 ägg
  • Rapsolja

Gör så här

  1. Hacka räkorna.

  2. Ha i alla kryddor och såser.

  3. Vänd ner hackad salladslök.

  4. Fyll upp två skålar, den ena med pankomjöl och den andra med ett uppvispat ägg.

  5. Doppa bollarna först i panko, sedan ägg, sedan panko igen.

  6. Hetta upp en kastrull med rapsolja till cirka 160 grader.

  7. Fritera några räkbollar åt gången tills de blir gyllenbruna.

  8. Låt torka av på hushållspapper.

  9. Servera med lite majonnäs eller chilimajonnäs.