Krossad färskpotatis med brynt smör & löjrom
Detta somriga tilltugg passar lika bra till buffén som till picknicken. Supergott och lagom lyxigt!
Du behöver
Antal portioner: 6
- Ett paket Pandalus löjrom
- Ca 12-18 (beroende på storlek) tvättade svenska färskpotatisar med skal
- 25 gram smör
- C:a 1/2 dl riven lagrad parmesanost
- Salt till potatisvattnet
Topping:
- 1 burk smetana
- 1 msk hackad gräslök
- 1 liten dillknippe
Gör så här
- Tina löjrommen i kyl enligt anvisning
- Koka potatisen på medelvärme c:a 12-15 min i saltat vatten
- Lägg potatisarna på en plåt & krossa dem försiktigt med en gaffel
- Smält smöret på medelhög värme, rör om och vänta tills det blir brunt och får en nötig lukt
- Pensla potatisen med smöret och riv över osten
- Grädda i ugn på 210 grader i c:a 15 min, eller tills potatisarna får lagom färg
- Låt svalna
- Toppa med smetana, gräslök, löjrom & en dillkvist