Krossad färskpotatis med brynt smör & löjrom

Krossad färskpotatis med brynt smör & löjrom

Detta somriga tilltugg passar lika bra till buffén som till picknicken. Supergott och lagom lyxigt!

Du behöver

Antal portioner: 6

  • Ett paket Pandalus löjrom
  • Ca 12-18 (beroende på storlek) tvättade svenska färskpotatisar med skal 
  • 25 gram smör
  • C:a 1/2 dl riven lagrad parmesanost 
  • Salt till potatisvattnet

Topping:

  • 1 burk smetana
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 liten dillknippe

Gör så här

  1. Tina löjrommen i kyl enligt anvisning

  2. Koka potatisen på medelvärme c:a 12-15 min i saltat vatten

  3. Lägg potatisarna på en plåt & krossa dem försiktigt med en gaffel

  4. Smält smöret på medelhög värme, rör om och vänta tills det blir brunt och får en nötig lukt

  5. Pensla potatisen med smöret och riv över osten

  6. Grädda i ugn på 210 grader i c:a 15 min, eller tills potatisarna får lagom färg

  7. Låt svalna

  8. Toppa med smetana, gräslök, löjrom & en dillkvist