
Krossad mandelpotatis med löjrom
Allt gott på en gång. Löjrom, Västerbottensost och mandelpotatis är en lika enkel som lyxig aptitretare. Och de passar precis lika bra att bjuda till förrätt som drinktilltugg. Till sommaren passar receptet utmärkt att göra med säsongens goda färskpotatis.
Du behöver
8 potatispuckar
Potatisen
- 400 g mandelpotatis
- ca 3 msk smör
- 1 1/2 dl grovriven Västerbottensost
- 3 msk hackad rödlök
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- salt
- nymald vitpeppar
Topping
- 80 g Pandalus löjrom
- ca 1 dl crème fraiche
- gräslök och dill
- citronklyftor
Gör så här
- Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, behåll skalet på. Häll av kokvattnet och låt den ånga av.
- Krossa potatisen grovt. Tillsätt smöret och rör om med en gaffel tills det smält.
- Blanda i ost, lök, dill och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
- Forma potatisen till puckar med hjälp av en utstickare eller annat mått, cirka 5 centimeter i diameter.
- Lägg en klick crème fraiche och löjrom ovanpå potatispucken. Garnera med hackad gräslök, en dillkvist och citronklyfta.