Krustader med kräftfyllning

Krustader med kräftfyllning

Bjud på dessa krustader med fyllning av hackade kräftor toppade med brynt smörskum – gärna tillsammans med ett glas bubbel eller till fördrinken (observera att receptet ger upp mot 125 krustader och därmed är lämpat till större bjudningar – önskas ett färre antal kan receptet anpassat till mängd fyllning). Supergott- och lyxigt!

Du behöver

Antal portioner: 6-8

Krustader

  • 400 g mjölk 
  • 200 g bovetemjöl
  • 10 g salt
  • 10 g strösocker
  • 40 g äggula
  • 20 g smör, smält
  • 20 g olja 
  • Olja (att fritera i)

Fyllning

Brynt smörskum

  • 200 g smör, brynt
  • 1 ägg
  • 1 äggvita
  • 12 g citronsaft
  • Salt

Gör så här

  1. Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Blanda samman alla ingredienser till krustaderna.

  3. Hetta upp oljan till 160 grader.

  4. Värm upp krustadjärnet och doppa det i smeten. Doppa sedan järnet i oljan och fritera smeten till frasiga krustader. Det tar ca 1 minut.

  5. Skala och hacka kräftorna och smaka upp med dill, citron, salt och olja.

  6. Värm smöret till 50 grader.

  7. Blanda samman ägg och äggvita. Mixa sedan ner smöret och smaksätt med citronjuice och salt.

  8. Servera krustaderna med fyllningen och det brynta smörskummet.