Krustader med kräftfyllning
Bjud på dessa krustader med fyllning av hackade kräftor toppade med brynt smörskum – gärna tillsammans med ett glas bubbel eller till fördrinken (observera att receptet ger upp mot 125 krustader och därmed är lämpat till större bjudningar – önskas ett färre antal kan receptet anpassat till mängd fyllning). Supergott- och lyxigt!
Du behöver
Antal portioner: 6-8
Krustader
- 400 g mjölk
- 200 g bovetemjöl
- 10 g salt
- 10 g strösocker
- 40 g äggula
- 20 g smör, smält
- 20 g olja
- Olja (att fritera i)
Fyllning
- 1 kg Pandalus kräftor, fint hackade
- Dill, finhackad
- Citronskal
- Salt
- Olivolja
Brynt smörskum
- 200 g smör, brynt
- 1 ägg
- 1 äggvita
- 12 g citronsaft
- Salt
Gör så här
- Tina kräftorna enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda samman alla ingredienser till krustaderna.
- Hetta upp oljan till 160 grader.
- Värm upp krustadjärnet och doppa det i smeten. Doppa sedan järnet i oljan och fritera smeten till frasiga krustader. Det tar ca 1 minut.
- Skala och hacka kräftorna och smaka upp med dill, citron, salt och olja.
- Värm smöret till 50 grader.
- Blanda samman ägg och äggvita. Mixa sedan ner smöret och smaksätt med citronjuice och salt.
- Servera krustaderna med fyllningen och det brynta smörskummet.