Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Kryddig soppa med kräftor, lax och saffran Bjud på en mustig fisk- och skaldjurssoppa fylld med kryddor och härliga färger. Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 4 portionerTillagningstid: 45 minDu behöver:500 g lax1 paket Kräftkungens Special2 gula lökar2 vitlöksklyftor1 fänkål2 morötter1,5 liter vatten3 st fiskbuljongtärningar1 burk körsbärstomater1 kuvert saffranDillSaltPepparChiliflakes Gör så här Tina kräftorna (helst långsamt under några dagar)Skala alla kräftstjärtar och några ”hela” kräftor och ta även med kött från klorna. Spara några kräftor till dekorationHacka gul lök och vitlök. Skiva fänkålen tunt och dela morötterna i stavarFräs löken i olivolja, lägg efter några minuter i fänkål och morötterHäll i vattnet och smula ner de buljongtärningarnaTa en djup skål och häll ner körsbärstomaterna, ta sönder dem lite grann med händerna och lägg sedan ner i soppanKrydda soppan med salt, peppar och chiliflakes (snåla inte)Koka upp och låt soppan koka under lock i cirka 30 minuterBlanda i saffran efter halva koktiden (15 minuter)Skär fisken i lika stora bitarLägg i fisken och låt sjuda i cirka 5 minuter. Lägg sedan i kräftornaToppa med lite dill och servera gärna soppan med lite vitlöksbröd