Kulpotatis i sandefjordssås

Kulpotatis i sandefjordssås

Bjud på denna krämiga sandelfjordsås med små runda potatisar som du formar med ett kuljärn. Färggrannt och väldigt gott!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 80 g Pandalus löjrom
  • C:a 700 g fast potatis
  • 1,5 dl grädde
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 150 g smör
  • 2 tsk citronjuice
  • 2 msk finskuren gräslök
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Gröp ur runda små potatisar med ett kuljärn.

  2. Koka upp saltat vatten .

  3. Lägg i potatisen i det kokande vattnet och låt dem koka så att de precis mjuknar (tar ca 7-8 minuter om potatisarna är ca 1,5 cm i diameter) – pass på så att de inte kokar för länge.

  4. Medan potatisen kokar – koka upp grädde och låt puttra några minuter.

  5. Rör ner crème fraiche och låt koka upp.

  6. Sänk värmen till lägsta effekt.

  7. Rör ner smöret i små klickar åt gången så att det smälter ner i blandningen (får ej koka).

  8. Tillsätt citronjuicen under omrörning och smaka av såsen med salt och peppar.

  9. Rör ner finklippt gräslök och rör om.

  10. Vid servering – lägg potatisen på tallrikar, skeda över den ljuvligt goda såsen, klicka över löjrom och avsluta med lite gräslök.