Kulpotatis i sandefjordssås
Bjud på denna krämiga sandelfjordsås med små runda potatisar som du formar med ett kuljärn. Färggrannt och väldigt gott!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 80 g Pandalus löjrom
- C:a 700 g fast potatis
- 1,5 dl grädde
- 1,5 dl crème fraiche
- 150 g smör
- 2 tsk citronjuice
- 2 msk finskuren gräslök
- Salt och peppar
Gör så här
Gröp ur runda små potatisar med ett kuljärn.
Koka upp saltat vatten .
Lägg i potatisen i det kokande vattnet och låt dem koka så att de precis mjuknar (tar ca 7-8 minuter om potatisarna är ca 1,5 cm i diameter) – pass på så att de inte kokar för länge.
Medan potatisen kokar – koka upp grädde och låt puttra några minuter.
Rör ner crème fraiche och låt koka upp.
Sänk värmen till lägsta effekt.
Rör ner smöret i små klickar åt gången så att det smälter ner i blandningen (får ej koka).
Tillsätt citronjuicen under omrörning och smaka av såsen med salt och peppar.
Rör ner finklippt gräslök och rör om.
Vid servering – lägg potatisen på tallrikar, skeda över den ljuvligt goda såsen, klicka över löjrom och avsluta med lite gräslök.