Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Langos med räkor Gör allas vår festivalfavorit hemma! Tillbaka till recept Du behöver Ca 10 langos 1 kg Pandalus frysta räkor25 g jäst1 kokt och skalad potatis3 dl vatten1,5 tsk salt7-8 dl vetemjöl1 liter frityroljaCreme fraiche1,5 rödlökDillCitron Gör så här Tina räkorna och skala demGör degen till langosen genom att smula ner jäst i en bunke, häll på fingervarmt vatten och rör tills jästen löst upp sigRiv den kokta potatisen och tillsätt den, vetemjöl och salt i bunkenRör ihop så att degen fortfarande är ganska lös, men inte för lösLåt jäsa cirka 40-45 minuter under handdukFinhacka rödlökHäll upp degen på ett mjölat bord efter att den jäst klart, arbeta in mjöl in i degen så att den blir fastareForma till cirka 10 stycken avlånga langos, låt jäsa ytterligare 10 minuter under handdukVärm frityroljan i en tjockbottnad kastrull tills oljan är 180 graderFritera varje bröd några minuter/sida tills de fått en fin gyllenbrun färgLåt rinna av på hushållspapperToppa alla langos med räkor, rödlök, creme fraiche, citron och dill, servera direkt