Du behöver
Ca 10 langos
- 1 kg Pandalus frysta räkor
- 25 g jäst
- 1 kokt och skalad potatis
- 3 dl vatten
- 1,5 tsk salt
- 7-8 dl vetemjöl
- 1 liter frityrolja
- Creme fraiche
- 1,5 rödlök
- Dill
- Citron
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem
- Gör degen till langosen genom att smula ner jäst i en bunke, häll på fingervarmt vatten och rör tills jästen löst upp sig
- Riv den kokta potatisen och tillsätt den, vetemjöl och salt i bunken
- Rör ihop så att degen fortfarande är ganska lös, men inte för lös
- Låt jäsa cirka 40-45 minuter under handduk
- Finhacka rödlök
- Häll upp degen på ett mjölat bord efter att den jäst klart, arbeta in mjöl in i degen så att den blir fastare
- Forma till cirka 10 stycken avlånga langos, låt jäsa ytterligare 10 minuter under handduk
- Värm frityroljan i en tjockbottnad kastrull tills oljan är 180 grader
- Fritera varje bröd några minuter/sida tills de fått en fin gyllenbrun färg
- Låt rinna av på hushållspapper
- Toppa alla langos med räkor, rödlök, creme fraiche, citron och dill, servera direkt