Langos med räkor

Langos med räkor

Gör allas vår festivalfavorit hemma! 

Dela på facebook

Du behöver

Ca 10 langos 

  • 1 kg Pandalus frysta räkor
  • 25 g jäst
  • 1 kokt och skalad potatis
  • 3 dl vatten
  • 1,5 tsk salt
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 1 liter frityrolja
  • Creme fraiche
  • 1,5 rödlök
  • Dill
  • Citron

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem

  2. Gör degen till langosen genom att smula ner jäst i en bunke, häll på fingervarmt vatten och rör tills jästen löst upp sig

  3. Riv den kokta potatisen och tillsätt den, vetemjöl och salt i bunken

  4. Rör ihop så att degen fortfarande är ganska lös, men inte för lös

  5. Låt jäsa cirka 40-45 minuter under handduk

  6. Finhacka rödlök

  7. Häll upp degen på ett mjölat bord efter att den jäst klart, arbeta in mjöl in i degen så att den blir fastare

  8. Forma till cirka 10 stycken avlånga langos, låt jäsa ytterligare 10 minuter under handduk

  9. Värm frityroljan i en tjockbottnad kastrull tills oljan är 180 grader

  10. Fritera varje bröd några minuter/sida tills de fått en fin gyllenbrun färg

  11. Låt rinna av på hushållspapper

  12. Toppa alla langos med räkor, rödlök, creme fraiche, citron och dill, servera direkt