Lax- och räksoppa med rotfrukter

Lax- och räksoppa med rotfrukter, saltgurka och kapris

Denna soppa har mycket smaker – med saltgurka och kapris som blir otroligt gott i en fisk- och räksoppa!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 4
Tillagningstid: c:a 40 minuter

  • 400 g Pandalus räkor med skal
  • 500 g lax (fryst eller färsk)
  • Fiskbuljong (1,5 liter med 3 buljongtärningar)
  • 1 gul lök, riven
  • 1 purjolök, skivad
  • Persilja
  • 1 morot, riven
  • 1 rotselleri, riven
  • 3-4 potatisar, i tärningar
  • Timjan
  • Lagerblad
  • Tomatpuré 2 msk
  • Kapris, cirka 1/2 dl
  • 1 Saltgurka (hel), skivad
  • Smetana
  • Smör
  • Salt och peppar

 

Gör så här

  1. Tina lax och räkor

  2. Koka upp buljongen och lägg även i det gröna från purjolöken (i stora bitar) och några persiljekvistar

  3. Riv (på grövsta delen av rivjärnet) morot, selleri, lök och skiva den vita delen från purjolöken

  4. Skär potatisen i tärningar

  5. Fräs allting i smör i en stekpanna

  6. Häll sedan ner i buljongen, tillsätt lagerblad, timjan, salt och peppar

  7. Låt koka under lock i c:a 10 minuter

  8. Ta upp lagerbladet och det gröna från purjolöken

  9. Blanda ner tomatpuré, lax och räkor och låt sedan sjuda i c:a 5 min

  10. Toppa med smetana vid servering!