Laxtårta med räkor
En fantastiskt god laxtårta, som passar lika bra till årets alla högtider.
Du behöver
Antal portioner
- 1 påse Pandalus räkor
- 200 g kavring, skär bort kanterna
- 75 g smör
- 200g kallrökt lax
- 4 gelatinblad
- 1/2 rödlök
- 1 kruka dill (spara en del till garnering)
- 1 burk kesella 10%
- 1 burk gräddfil 3 dl
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- Salt
Gör så här
- Tina räkorna, skala dem och ställ i kylen.
- Skär av kanterna på kavringen och mixa i en blender, smält smöret och blanda ihop med brödsmulorna. Platta ut bröddegen i en springform till en botten. Ställ formen i kylen.
- Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10-15 min.
- Hacka laxen, finckacka dill, rödlök och blanda samman allt med kesellan och gräddfilen. Smaka av med kryddorna.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i kastrull.
- Blanda samman gelatinet med laxsmeten, rör om och häll över i springformen.
- Låt stå i kylen över natten, garnera med räkor och färsk dill innan servering