Laxtårta med räkor

Laxtårta med räkor

En fantastiskt god laxtårta, som passar lika bra till årets alla högtider.

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

  • 1 påse Pandalus räkor
  • 200 g kavring, skär bort kanterna
  • 75 g smör
  • 200g kallrökt lax
  • 4 gelatinblad
  • 1/2 rödlök
  • 1 kruka dill (spara en del till garnering)
  • 1 burk kesella 10%
  • 1 burk gräddfil 3 dl
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Salt

Gör så här

  1. Tina räkorna, skala dem och ställ i kylen.
  2. Skär av kanterna på kavringen och mixa i en blender, smält smöret och blanda ihop med brödsmulorna. Platta ut bröddegen i en springform till en botten. Ställ formen i kylen.

  3. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10-15 min.

  4. Hacka laxen, finckacka dill, rödlök och blanda samman allt med kesellan och gräddfilen. Smaka av med kryddorna.

  5. Krama vattnet ur gelatinbladen och smält dem på svag värme i kastrull.

  6. Blanda samman gelatinet med laxsmeten, rör om och häll över i springformen.

  7. Låt stå i kylen över natten, garnera med räkor och färsk dill innan servering