Linguine aglio e olio con scampi

Linguine aglio e olio con scampi

Att laga en festlig måltid behöver inte ta tid. Här är en rätt som är lika snabb som smakrik. 

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 1 påse Pandalus skalade tigerräkor
  • 400g linguine olivolja för stekning 
  • En stor knippe bladpersilja 
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 färsk röd chili 
  • 400g
  • 1/2 dl vitt vin
  • 1/2 citron
  • Salt
  • Svartpeppar 

Gör så här

  1. Tina tigerräkorna

  2. Finhacka vitlöken, bladpersilja och chili. Fräs detta i olivolja på medelhög värme en liten stund.

  3. Släng i räkorna och fräs en kort stund till, tillsätt vin, citronsaft, resten av persiljan. Låt koka en liten stund smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Koka pastan enl anvisningar och när pastan är al dente lyfter du över det till pannan med alla goda smaker.

  5. Häll i resten av persiljan och rör om väl. Tillsätt grovmalen svartpeppar & njut