
Linguine aglio e olio con scampi
Att laga en festlig måltid behöver inte ta tid. Här är en rätt som är lika snabb som smakrik.
Du behöver
4 portioner
- 1 påse Pandalus skalade tigerräkor
- 400g linguine olivolja för stekning
- En stor knippe bladpersilja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 färsk röd chili
- 400g
- 1/2 dl vitt vin
- 1/2 citron
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina tigerräkorna
- Finhacka vitlöken, bladpersilja och chili. Fräs detta i olivolja på medelhög värme en liten stund.
- Släng i räkorna och fräs en kort stund till, tillsätt vin, citronsaft, resten av persiljan. Låt koka en liten stund smaka av med salt och svartpeppar.
- Koka pastan enl anvisningar och när pastan är al dente lyfter du över det till pannan med alla goda smaker.
- Häll i resten av persiljan och rör om väl. Tillsätt grovmalen svartpeppar & njut