Linguine med vannameiräkor
Prova denna fräscha citronpasta med vitlök- och chilifrästa vannameiräkor – riktigt gott och förvånansvärt lätt att tillaga! Servera gärna med en god olivolja och några skivor surdegsbröd till.
Du behöver
Antal portioner: 4
- 400g Pandalus vannameiräkor, tinade enligt anvisning på förpackningen
- 400 g linguine, koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- olivolja
- bladpersilja
- 2 st vitlök
- 1 färsk röd chili
- 1/2 d l vitt vin
- Citronsaft & citronzest av en citron
- Salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan i saltat vatten (en bra tumregel för att få den ”al dente” är att koka pastan ungefär en till två minuter kortare än vad som står på angivet på förpackningen).
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt finhackad vitlök, chili och bladpersilja.
- Fräs en kort stund, tillsätt sedan räkorna som får fräsa med någon minut.
- Häll i det vita vinet och låt sjuda ett par minuter.
- Tillsätt en nypa flingsalt och nymald svartpeppar, rör om och smaka av.
- Låt pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet.
- Pastan ska vara al dente när du lyfter du över det till pannan med alla goda smaker.
- Blanda pastan med räkorna och tillsätt citronzesten.
- Tillsätt lite av pastavattnet och rör om.
- Pressa gärna över citronsaft och servera direkt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.