Linguine med vannameiräkor

Linguine med vannameiräkor

Prova denna fräscha citronpasta med vitlök- och chilifrästa vannameiräkor – riktigt gott och förvånansvärt lätt att tillaga! Servera gärna med en god olivolja och några skivor surdegsbröd till.

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 400g Pandalus vannameiräkor, tinade enligt anvisning på förpackningen
  • 400 g linguine, koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  • olivolja
  • bladpersilja
  • 2 st vitlök
  • 1 färsk röd chili
  • 1/2 d l vitt vin
  • Citronsaft & citronzest av en citron
  • Salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten (en bra tumregel för att få den ”al dente” är att koka pastan ungefär en till två minuter kortare än vad som står på angivet på förpackningen).

  2. Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt finhackad vitlök, chili och bladpersilja.

  3. Fräs en kort stund, tillsätt sedan räkorna som får fräsa med någon minut.

  4. Häll i det vita vinet och låt sjuda ett par minuter.

  5. Tillsätt en nypa flingsalt och nymald svartpeppar, rör om och smaka av.
  6. Låt pastan rinna av i ett durkslag men spara lite av kokvattnet.

  7. Pastan ska vara al dente när du lyfter du över det till pannan med alla goda smaker.

  8. Blanda pastan med räkorna och tillsätt citronzesten.

  9. Tillsätt lite av pastavattnet och rör om.

  10. Pressa gärna över citronsaft och servera direkt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.