Liten smörgåstårta för två

Liten smörgåstårta för två

Vi på Pandalus älskar lyfta klassiker till nästa nivå. En smörgåstårta kan (och ska) vara alldeles alldeles underbar! 

Dela på facebook

Du behöver

2 portioner

  • 400 g Pandalus frysta räkor
  • 40 g Pandalus löjrom
  • 4 polarbröd (de små och ganska tjocka)
  • 2,5 dl vispad lätt creme fraiche (1,5 dl till röran, 1 dl att stryka runt tårtan)
  • 200 g cream cheese (100 g till röran, 100 g att stryka runt)
  • 2 msk majonnäs
  • Finhackad gräslök
  • 1/2 finhackad rödlök
  • Salt och peppar
  • 1 stor gurka
  • Några rädisor
  • Dill

Gör så här

  1. Tina räkor och löjrom, skala räkorna därefter

  2. Finhacka rödlök och gräslök, grovhacka räkorna

  3. Blanda ihop räkor (spara några till dekoration), löjrom (spara lite till dekoration) rödlök, gräslök, vispad creme fraiche, majonnäs, cream cheese, salt och peppar

  4. Rör sedan ihop creme fraiche och cream cheese i en annan skål, salta och peppra

  5. Börja sedan med att lägga ihop tårtan. Lägg röra på det första brödet, lägg på ett nytt bröd och fortsätt så, lägg ingen röra på toppen av sista brödet

  6. Bred ut cream cheese- och creme fraicheröran runt tårtan med en slickepott så att det blir jämt

  7. Skölj gurkan och hyvla den på längden
  8. Lägg skivorna lite flätat/omlott på toppen av tårtan och klipp till dem om de är för långa

  9. Svep sedan resten av gurklängderna runtom hela tårtan

  10. Dekorera sedan tårtan sedan med några räkor, löjrom, tunt skivade rädisor, dill och klicka på lite av cream cheese- och creme fraicheröran om det finns kvar