
Liten smörgåstårta för två
Vi på Pandalus älskar lyfta klassiker till nästa nivå. En smörgåstårta kan (och ska) vara alldeles alldeles underbar!
Du behöver
2 portioner
- 400 g Pandalus frysta räkor
- 40 g Pandalus löjrom
- 4 polarbröd (de små och ganska tjocka)
- 2,5 dl vispad lätt creme fraiche (1,5 dl till röran, 1 dl att stryka runt tårtan)
- 200 g cream cheese (100 g till röran, 100 g att stryka runt)
- 2 msk majonnäs
- Finhackad gräslök
- 1/2 finhackad rödlök
- Salt och peppar
- 1 stor gurka
- Några rädisor
- Dill
Gör så här
- Tina räkor och löjrom, skala räkorna därefter
- Finhacka rödlök och gräslök, grovhacka räkorna
- Blanda ihop räkor (spara några till dekoration), löjrom (spara lite till dekoration) rödlök, gräslök, vispad creme fraiche, majonnäs, cream cheese, salt och peppar
- Rör sedan ihop creme fraiche och cream cheese i en annan skål, salta och peppra
- Börja sedan med att lägga ihop tårtan. Lägg röra på det första brödet, lägg på ett nytt bröd och fortsätt så, lägg ingen röra på toppen av sista brödet
- Bred ut cream cheese- och creme fraicheröran runt tårtan med en slickepott så att det blir jämt
- Skölj gurkan och hyvla den på längden
- Lägg skivorna lite flätat/omlott på toppen av tårtan och klipp till dem om de är för långa
- Svep sedan resten av gurklängderna runtom hela tårtan
- Dekorera sedan tårtan sedan med några räkor, löjrom, tunt skivade rädisor, dill och klicka på lite av cream cheese- och creme fraicheröran om det finns kvar