
Lobster roll
Det finns många varianter på lobster rolls, men vi gillar att hålla smakerna enkla för att hummern verkligen ska stå i centrum.
Du behöver
3 lobster rolls
- 3 st Pandalus hummer
- 3 goda bröd t ex baguette eller brioche
- 75 g smör
- 1 knippe bladpersilja
- 1/2-1 msk citronjuice
- 2 vitlöksklyftor
Gör så här
- Tina hummern och ta ut allt kött.
- Grovhacka hummerköttet och lägg i en bunke.
- Smält smör och lägg i två hela och skalade vitlöksklyftor.
- Låt vitlöken vila i smöret för att ”parfymera” det medan du finhackar persiljan. Tänk på att spara lite persilja till garnering.
- Ta bort vitlöksklyftorna, häll i citronjuicen och rör i persiljan. Häll allt över hummerköttet och blanda.
- Skär upp brödet och stek insidorna i smör.
- Montera din lobster roll och garnera med persilja.
- Ät direkt!