Lobster roll

Lobster roll

Det finns många varianter på lobster rolls, men vi gillar att hålla smakerna enkla för att hummern verkligen ska stå i centrum. 

Dela på facebook

Du behöver

3 lobster rolls

  • 3 st Pandalus hummer
  • 3 goda bröd t ex baguette eller brioche
  • 75 g smör
  • 1 knippe bladpersilja
  • 1/2-1 msk citronjuice 
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Tina hummern och ta ut allt kött.

  2. Grovhacka hummerköttet och lägg i en bunke.

  3. Smält smör och lägg i två hela och skalade vitlöksklyftor.

  4. Låt vitlöken vila i smöret för att “parfymera” det medan du finhackar persiljan. Tänk på att spara lite persilja till garnering. 

  5. Ta bort vitlöksklyftorna, häll i citronjuicen och rör i persiljan. Häll allt över hummerköttet och blanda. 

  6. Skär upp brödet och stek insidorna i smör.
     
  7. Montera din lobster roll och garnera med persilja. 

  8. Ät direkt!