
Lobster rolls – Connecticut style
Lobster rolls, eller hummerrullar på svenska, är helt enkelt korvbröd fyllda med hummerröra och är ett snack som är mycket populärt i USA. Denna variant med massor av smält smör härstammar från östkusten, närmare bestämt Connecticut, och är otroligt god. Passar perfekt till när du vill bjuda på lite lyxigare snacks!
Du behöver
Antal portioner: 4
- Köttet från 1 Pandalus hummer
- 100 g osaltat smör
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 4 brioche korvbröd, uppvärmda eller rostade
- 1/2 dl hackad gräslök
- 3 matskedar hackad dill
- ½ pressad citron
- Citronklyftor till servering
- Salt och peppar
Gör så här
- Värm upp 2 matskedar av smöret i en stor stekpanna på medelhög värme.
- Hacka hummerköttet, lägg i stekpannan tillsammans med vitlöken och låt puttra tillsammans i några minuter på låg värme. Rör om då och då.
- Smält resten av smöret i en liten kastrull på låg värme.
- Pensla briochebröden med lite av det smälta smöret och värm dem i ugnen i några minuter.
- Blanda den stekta hummern, salt, peppar, resten av det smälta smöret, dill samt gräslök i en stor skål eller bunke. Häll i citronsaften och rör om. Addera mer salt och peppar om det behövs.
- Dela upp hummerröran i brödet och servera tillsammans med citronklyftor som man kan pressa över rullarna efter smak.