Lobsterrolls med smörstekt briochebröd

Lobsterrolls med smörstekt briochebröd

Lobster rolls, eller hummerrullar på svenska, är helt enkelt korvbröd fyllda med hummerröra och är ett snack som är mycket populärt i USA. Denna variant med smörstekt briochebröd och krispig sallad är både enkel och lyxig – när du vill sätta lite guldkant på vardagen!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 2 Pandalus humrar
  • 3 -4 msk smetana
  • 3-4 msk majonnäs (inte för mycket, det ska bara binda i hop hummern till en tjock röra)
  • 1 kruka färsk dill
  • 4 msk finhackad gräslök
  • 2 salladslökar
  • 1-2 citroner + citronzest 
  • 1 tsk Tabasco
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1/2 röd chili
  • 4 korvbröd, brioche
  • 50 g svenskt smör
  • 8 blad crunchitasallad, sköljda

Gör så här

  1. Tina hummern enligt förpackningens anvisningar.

  2. Rensa och dela hummerköttet i mindre bitar.

  3. Rör samman hummerkött, smetana, majonnäs, gräslök, citronskal och tabasco.

  4. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.


  5. Skölj och ansa salladslöken, strimla och finhacka chilin. Vänd ner i skålen och rör om.



  6. Stek korvbröden frasiga i generöst med smör, pensla gärna insidan med det smälta smöret och stek även den.
  7. Fördela salladsblad och hummerröra i bröden.
  8. Toppa med en klo och lägg på en dillkvist.

  9. Servera direkt.