
Lobsterrolls med smörstekt briochebröd
Lobster rolls, eller hummerrullar på svenska, är helt enkelt korvbröd fyllda med hummerröra och är ett snack som är mycket populärt i USA. Denna variant med smörstekt briochebröd och krispig sallad är både enkel och lyxig – när du vill sätta lite guldkant på vardagen!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 2 Pandalus humrar
- 3 -4 msk smetana
- 3-4 msk majonnäs (inte för mycket, det ska bara binda i hop hummern till en tjock röra)
- 1 kruka färsk dill
- 4 msk finhackad gräslök
- 2 salladslökar
- 1-2 citroner + citronzest
- 1 tsk Tabasco
- Salt
- Nymald svartpeppar
- 1/2 röd chili
- 4 korvbröd, brioche
- 50 g svenskt smör
- 8 blad crunchitasallad, sköljda
Gör så här
- Tina hummern enligt förpackningens anvisningar.
- Rensa och dela hummerköttet i mindre bitar.
- Rör samman hummerkött, smetana, majonnäs, gräslök, citronskal och tabasco.
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Skölj och ansa salladslöken, strimla och finhacka chilin. Vänd ner i skålen och rör om.
- Stek korvbröden frasiga i generöst med smör, pensla gärna insidan med det smälta smöret och stek även den.
- Fördela salladsblad och hummerröra i bröden.
- Toppa med en klo och lägg på en dillkvist.
- Servera direkt.