Löjromskrustader
Skapa riktig mysstämning och bjud på dessa krustader med löjromsfyllning. Perfekt till ett glas bubbel- eller till fördrinken!
(Observera att receptet ger upp mot 125 krustader och därmed är lämpat till större bjudningar – önskas ett färre antal kan receptet anpassas till mängd fyllning.)
Du behöver
Antal portioner: ca 125 krustader
Krustader
- 400 g mjölk
- 200 g bovetemjöl
- 10 g salt
- 10 g strösocker
- 2 äggulor
- 20 g smör, smält
- 20 g olja
- olja (att fritera i)
Fyllning
- 1 förpackning Pandalus löjrom
- 1 burk syrad grädde
- 1 bunt gräslök.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till krustaderna i en skål.
- Hetta upp frityroljan till 160 grader.
- Värm upp krustadjärnet och doppa det i smeten. Doppa sedan järnet i oljan och fritera varje krustad i ca 1 minut.
- Blanda ihop fyllningen och klicka i krustaderna – toppa sedan med en klick löjrom och lite gräslök.