Löjromskrustader

Löjromskrustader

Skapa riktig mysstämning och bjud på dessa krustader med löjromsfyllning. Perfekt till ett glas bubbel- eller till fördrinken!

(Observera att receptet ger upp mot 125 krustader och därmed är lämpat till större bjudningar – önskas ett färre antal kan receptet anpassas till mängd fyllning.)

Du behöver

Antal portioner: ca 125 krustader

Krustader

  • 400 g mjölk 
  • 200 g bovetemjöl
  • 10 g salt
  • 10 g strösocker
  • 2 äggulor
  • 20 g smör, smält
  • 20 g olja 
  • olja (att fritera i)

Fyllning

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till krustaderna i en skål.

  2. Hetta upp frityroljan till 160 grader.

  3. Värm upp krustadjärnet och doppa det i smeten. Doppa sedan järnet i oljan och fritera varje krustad i ca 1 minut.

  4. Blanda ihop fyllningen och klicka i krustaderna – toppa sedan med en klick löjrom och lite gräslök.