Löjrom & pangrattato

Skedar med löjrom & pangrattato

Pangrattato kallas ibland för italienarnas fattigmansparmesan och  består av rostade brödsmulor – perfekt att laga när man har gammalt torrt bröd över som man inte vill slänga. Detta recept med bland annat löjrom och syrad grädde är supergod och blir en perfekt förrätt!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • En förpackning Pandalus löjrom 
  • Syrad grädde
  • Finhackad rödlök
  • Dill
  • Olivolja
  • Citronzest
  • Salt och nymald svartpeppar
  • Bröd

Gör så här

  1. Finhacka det torra brödet (jag valde den grova kanten från två surdegskivor) till mindre smulor och stek dem gyllene i lite olivolja.
    Låt svalna
     
  2. Klicka ut den syrade grädden på skedar, lägg på finhackad rödlök, löjrom, nypa salt och nymald svartpeppar.
     
  3. Avsluta med pangrattato, ringla över olivolja, dillkvist och citronzest på toppen.