Löjromsbakelse
Två goda ting i samma maträtt, löjrom och bakelse – vilken lycka! Bakelserna passar lika bra att servera till förrätt, som på en buffé.
Du behöver
För 4 bakelser
- 12 skivor formbröd av valfri grovlek, större skivor
Fyllning
- 1 förpackning Pandalus löjrom, 80 g
- 2 hårdkokta ägg
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1/2 dl majonnäs
- 1 tsk dijonsenap
- 3 msk hackad rödlök
- 1/2 dl hackad dill
- 1 krm cayennepeppar
- salt
Till garnering
- 1 förpackning Pandalus löjrom, 80 g
- Ca 2 dl majonnäs
- En knippe dill
- En knippe gräslök
- Späd grön sparris
- 1 hackad rödlök
Gör så här
- Skala och hacka äggen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt. Låt helst fyllningen stå till sig en stund i kylen.
- Ta ut rundlar av brödet, cirka 8 centimeter i diameter.
- Fördela hälften av fyllningen på 4 av brödrundlarna. Fyllningen ska inte bres ända ut i kanten. Lägg på bröd och bred på resten av fyllningen. Avsluta med bröd. Tryck försiktigt till så att bakelserna är stadiga, men utan att fyllningen rinner ut.
- Bred majonnäs på ovansidan och runt bakelsernas kanter. Täck bakelserna med plast. Låt vila i kylen några timmar eller över natten så att brödet blir saftigt.
- Vid servering: Bred ytterligare lite majonnäs på bakelserna, så att garneringen fäster.
- Täck bakelsernas kanter och ovansida med hackad dill och gräslök. Skär sparrisen i lagom långa bitar och dela dem sedan på längden. Fäst sparris runtom bakelserna.
- Toppa med en klick löjrom, hackad rödlök och en dillkvist.