Löjromsbakelse

Löjromsbakelse

Två goda ting i samma maträtt, löjrom och bakelse – vilken lycka! Bakelserna passar lika bra att servera till förrätt, som på en buffé.

Dela på facebook

Du behöver

För 4 bakelser

  • 12 skivor formbröd av valfri grovlek, större skivor

Fyllning

  • 1 förpackning Pandalus löjrom, 80 g
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 dl lätt crème fraiche             
  • 1/2 dl majonnäs                            
  • 1 tsk dijonsenap                         
  • 3 msk hackad rödlök                  
  • 1/2 dl hackad dill                            
  • 1 krm cayennepeppar  
  • salt

Till garnering

  • 1 förpackning Pandalus löjrom, 80 g
  • Ca 2 dl majonnäs            
  • En knippe dill
  • En knippe gräslök
  • Späd grön sparris
  • 1 hackad rödlök

Gör så här

  1. Skala och hacka äggen. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt. Låt helst fyllningen stå till sig en stund i kylen.

  2. Ta ut rundlar av brödet, cirka 8 centimeter i diameter.

  3. Fördela hälften av fyllningen på 4 av brödrundlarna. Fyllningen ska inte bres ända ut i kanten. Lägg på bröd och bred på resten av fyllningen. Avsluta med bröd. Tryck försiktigt till så att bakelserna är stadiga, men utan att fyllningen rinner ut.

  4. Bred majonnäs på ovansidan och runt bakelsernas kanter. Täck bakelserna med plast. Låt vila i kylen några timmar eller över natten så att brödet blir saftigt.

  5. Vid servering: Bred ytterligare lite majonnäs på bakelserna, så att garneringen fäster.

  6. Täck bakelsernas kanter och ovansida med hackad dill och gräslök. Skär sparrisen i lagom långa bitar och dela dem sedan på längden. Fäst sparris runtom bakelserna.

  7. Toppa med en klick löjrom, hackad rödlök och en dillkvist.