Löjromsdipp med örtolja
En löjromsdipp med örtolja tackar man väl inte nej till? Lägg gärna upp på ett snacksbord tillsammans med till exempel lite söta pepparkakor, mögelost och en sallad!
Du behöver
Antal portioner: c:a 4
- 40-80 g Pandalus löjrom (beroende på hur mycket löjrom du vill att det ska smaka)
- 2 dl crème fraiche
- 20 g bladspenat, hackad
- 2 msk dill, hackad
- 1 dl persilja, hackad
- 1 dl rapsolja
- 1/2 rödlök, finhackad
- Några kvistar dill
- Salt och peppar
- Salta chips
Gör så här
- Tina löjrom.
- Finhacka rödlök.
- Lägg ner spenat, dill, persilja och rapsolja i en hög cylinderbunke.
- Kör med stavmixer tills den blivit helt slät, sila eventuellt för att få den extra len.
- Salta och peppra efter smak.
- Vispa crème fraichen lite lätt och lägg ut på ett fat med sked.
- Dutta i oljan så att den lägger sig ovanpå.
- Strö på rödlök.
- Placera ut några dillkvistar.
- Toppa till sist med löjrom och servera med chips.