Löjromspasta
En lyxig men lättlagad pastarätt som passar perfekt när du vill festa till det lite!
Du behöver
4 portioner
- 80 g Pandalus löjrom
- 400 g spaghetti
- 1 dl pastavatten
- 2 schalottenlökar
- 3 msk crème fraiche
- 90 g smör
- Några droppar citron
- 3-4 msk finhackad gräslök
- 3-4 msk finhackad persilja
- 100 g riven parmesan
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina löjrommen
- Börja med att koka spaghettin enligt anvisningarna men dra av någon minut så att den blir al dente
- Stek löken i lite smör så att den blir genomskinlig
- Tillsätt smör och låt det smälta helt, rör sedan ner crème fraiche, pastavatten och parmesan
- Peppra såsen rikligt och låt den puttra några minuter så att den känns krämig
- Tillsätt örterna, några droppar citron och pastan, rör om allting väl
- Toppa pastan med löjrom, gräslök, svartpeppar och en citronskiva