Löjromspasta

Löjromspasta

En lyxig men lättlagad pastarätt som passar perfekt när du vill festa till det lite!

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 80 g Pandalus löjrom
  • 400 g spaghetti
  • 1 dl pastavatten
  • 2 schalottenlökar
  • 3 msk crème fraiche
  • 90 g smör
  • Några droppar citron
  • 3-4 msk finhackad gräslök
  • 3-4 msk finhackad persilja
  • 100 g riven parmesan
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Tina löjrommen

  2. Börja med att koka spaghettin enligt anvisningarna men dra av någon minut så att den blir al dente

  3. Stek löken i lite smör så att den blir genomskinlig

  4. Tillsätt smör och låt det smälta helt, rör sedan ner crème fraiche, pastavatten och parmesan

  5. Peppra såsen rikligt och låt den puttra några minuter så att den känns krämig

  6. Tillsätt örterna, några droppar citron och pastan, rör om allting väl

  7. Toppa pastan med löjrom, gräslök, svartpeppar och en citronskiva