Löjromssill med pepparrot och citron

Löjromssill med pepparrot och citron

Det perfekta tillskottet till sillunchen – krämig sill med löjrom, pepparrot och citron.

Dela på facebook

Du behöver

Tillagningstid: ca 15 minuter + minst två timmar i kylskåpet

  • 80 g Pandalus amerikansk löjrom
  • 420 g inläggningssill
  • 2 dl smetana
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 msk färsk finriven pepparrot
  • Zest och saft från 1/2 ekologisk citron
  • 1 msk finhackad gräslök
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Häll bort lagen och låt sillbitarna rinna av i durkslag.

  2. Riv pepparroten och finhacka gräslöken, zesta och pressa citron.

  3. Blanda alla ingredienser utom sillen i en burk. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.

  4. Skär sillen i önskat stora bitar och rör ned i såsen. Låt stå i minst 2 timmar i kylskåpet innan servering, men gärna över natten.

  5. Servera med dillkokt färskpotatis och en extra klick löjrom på toppen.