Löjromssill med pepparrot och citron
Det perfekta tillskottet till sillunchen – krämig sill med löjrom, pepparrot och citron.
Du behöver
Tillagningstid: ca 15 minuter + minst två timmar i kylskåpet
- 80 g Pandalus amerikansk löjrom
- 420 g inläggningssill
- 2 dl smetana
- 1/2 dl majonnäs
- 1 msk färsk finriven pepparrot
- Zest och saft från 1/2 ekologisk citron
- 1 msk finhackad gräslök
- Salt och vitpeppar
Gör så här
- Häll bort lagen och låt sillbitarna rinna av i durkslag.
- Riv pepparroten och finhacka gräslöken, zesta och pressa citron.
- Blanda alla ingredienser utom sillen i en burk. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar.
- Skär sillen i önskat stora bitar och rör ned i såsen. Låt stå i minst 2 timmar i kylskåpet innan servering, men gärna över natten.
- Servera med dillkokt färskpotatis och en extra klick löjrom på toppen.