Löjromstacos med schalottenlök på tre sätt
Hur gott är inte löjromstacos som förrätt eller snacks till helgens middag? Receptet nedan beskriver hur du tillagar löken på tre olika sätt; en friterad, en stekt och en rå.
Du behöver
8 st tacos
- Två burkar Pandalus löjrom (160 g)
- 3 stora schalottenlökar
- 1 burk crème fraiche
- 8 dumplingsskal (finns att köpa på
- Asian market eller vissa ICA butiker)
- 5 dl rapsolja plus extra till löken
- Smör
- Smörgåskrasse
Gör så här
- Tina löjrommen
- Skär schalottenlökarna men ha dem i tre olika högar
- Börja med att fritera en av lökarna genom att hetta upp rapsolja i en stekpanna (inte mer än 150 grader, då kan löken bli besk)
- Lägg den friterade löken på hushållspapper och salta direkt
- Hetta upp en kastrull med 5 dl rapsolja till ungefär 160 grader
- Fritera dumplingsskalen var för sig genom att lägga i skalet försiktigt med en tång, håll först ner ena sidan av skalet i oljan tills det blivit bubbligt och fått färg, sedan andra sidan så att skalet får formen av en taco
- Lägg skalen på hushållspapper för att torka, salta direkt
- Stek en av de andra lökarna i rikligt med smör så att de får en gyllenbrun färg
- Lämna den sista löken rå
- Spritsa crème fraiche i alla tacoskal, lägg på löjrom, de olika lökarna och toppa till sist med smörgåskrasse
- Servera direkt