Löjromstacos med schalottenlök på tre sätt

Löjromstacos med schalottenlök på tre sätt

Hur gott är inte löjromstacos som förrätt eller snacks till helgens middag? Receptet nedan beskriver hur du tillagar löken på tre olika sätt; en friterad, en stekt och en rå.

Dela på facebook

Du behöver

8 st tacos

  • Två burkar Pandalus löjrom (160 g)
  • 3 stora schalottenlökar
  • 1 burk crème fraiche
  • 8 dumplingsskal (finns att köpa på
  • Asian market eller vissa ICA butiker)
  • 5 dl rapsolja plus extra till löken
  • Smör
  • Smörgåskrasse

Gör så här

  1. Tina löjrommen

  2. Skär schalottenlökarna men ha dem i tre olika högar

  3. Börja med att fritera en av lökarna genom att hetta upp rapsolja i en stekpanna (inte mer än 150 grader, då kan löken bli besk)

  4. Lägg den friterade löken på hushållspapper och salta direkt

  5. Hetta upp en kastrull med 5 dl rapsolja till ungefär 160 grader

  6. Fritera dumplingsskalen var för sig genom att lägga i skalet försiktigt med en tång, håll först ner ena sidan av skalet i oljan tills det blivit bubbligt och fått färg, sedan andra sidan så att skalet får formen av en taco

  7. Lägg skalen på hushållspapper för att torka, salta direkt

  8. Stek en av de andra lökarna i rikligt med smör så att de får en gyllenbrun färg

  9. Lämna den sista löken rå

  10. Spritsa crème fraiche i alla tacoskal, lägg på löjrom, de olika lökarna och toppa till sist med smörgåskrasse

  11. Servera direkt