Löjromstoast med pocherat ägg

Löjromstoast med pocherat ägg

Har du tidigare pocherat ägg var och ett för sig, kämpat med att röra ihop rätt virvel i kastrullen för att sedan misslyckas med vartannat ägg? Nu är det slut med det. Här kommer en underbar löjromstoast med fylld med syra, sälta, krämighet och hetta. Och det bästa av allt – du kan pochera alla ägg samtidigt.

Dela på facebook

Du behöver

4 toast portioner

  • 1 burk Pandalus löjrom
  • 2 avokados
  • 1 citron (endast zest)
  • Chiliflakes
  • Flingsalt
  • En knippe gräslök
  • 4 skivor gott bröd
  • Smör att steka i

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 1/2 dl ättika
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Tina löjrommen enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Häll ättikan i en skål och knäck i äggen. Låt dem vila i ca 10 minuter

  3. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull

  4. Under tiden du väntar förbereder du resten av toppingen. Skiva avokadon tunt, finhacka gräslöken och smörstek brödet.

  5. Efter ca 10 minuter häller du i allt i skålen snabbt i det kokande vattnet. Låt äggen pochera i 3 minuter och plocka upp med en hålslev.

  6. Montera varje toast med 1/2 avokado, finriven citronzest, flingsalt och chiliflakes. Toppa med det pocherade ägget, löjrom och gräslök. Servera direkt!