Löjromstoast

Löjromstoast

En riktig klassiker som passar perfekt som tillbehör till räkor – eller varför inte som en välkomstsnitt tillsammans med lite bubbel!

Du behöver

Antal portioner: 4 hela toasts eller 8 snittar

  • 80 g  Pandalus löjrom
  • 4 stora skivor formfranska
  • 2 dl crème fraich (fetthalt 32%)
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • C:a 1-2 msk gräslök, finskuren
  • 1 citron
  • Dill

Gör så här

  1. Skär bort kanterna från brödet och dela det diagonalt så att du får små trekanter.

  2. Rosta brödet (eller smörstek för extra god smak).

  3. Forma crème fraiche som små ägg med hjälp av två teskedar och lägg på varje brödbit.

  4. Lägg på en klick löjrom, och toppa med rödlök, gräslök och dill.

  5. Servera på direkten med en citronskiva vid sidan.