
Löjromstoast
Löjromstoasten är en riktig svensk klassiker till förrätt och består vanligtvis av smörstekt- eller rostat bröd toppat med creme fràiche, hackad rödlök, citron, dill och så givetvis löjrom. Dess milt salta smak gifter sig perfekt med sötman från brödet och syran från citronen och avnjuts med fördel tillsammans med ett glas bubbel och ett gäng härliga räkor!
Du behöver
Antal portioner: 4 hela toasts eller 8 snittar
- 80 g Pandalus löjrom
- 4 stora skivor formfranska
- 2 dl crème fraich (fetthalt 32%)
- 1 liten rödlök, finhackad
- C:a 1-2 msk gräslök, finskuren
- 1 citron
- Dill
Gör så här
- Skär bort kanterna från brödet och dela det diagonalt så att du får små trekanter.
- Rosta brödet (eller smörstek för extra god smak).
- Forma crème fraiche som små ägg med hjälp av två teskedar och lägg på varje brödbit.
- Lägg på en klick löjrom, och toppa med rödlök, gräslök och dill.
- Servera på direkten med en citronskiva vid sidan.