Löjromstrifle med brynt smörkräm
Här kommer löjrom och smetana i en ny tappning. Genom att varva alla godsaker i glas får man en lika vacker som god aptitretare.
Du behöver
4 portioner
Brynt smörkräm
- 50 g smör
- 2 dl smetana
Trifle
- 2 förpackningar Pandalus löjrom
- 1 liten rödlök
- 1 msk strösocker
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 skivor kavring
- 1/2 dl hackad dill
- 3 msk hackad gräslök
- 1 dl fintärnat äpple
Gör så här
- Smörkräm: Bryn smöret i en kastrull, låt svalna. Rör ner smöret, lite i taget, i smetanan. Lägg eventuellt krämen i en spritspåse. Förvara i kylen.
- Tina löjrommen.
- Skala och skiva löken tunt. Blanda socker och vinäger och rör tills sockret löst sig. Vänd ner löken i vinägerblandningen. Låt marinera minst 1 timme.
- Riv kavringen i små bitar. Stek dem knapriga i torr panna och låt kallna.
- Vid servering: Låt den picklade löken rinna av.
- Varva smörkräm, löjrom, kavring, örter och äpple i glas. Avsluta med smörkräm, löjrom, picklad rödlök och en dillkvist. Servera genast.