Löjromstrifle med brynt smörkräm

Löjromstrifle med brynt smörkräm

Här kommer löjrom och smetana i en ny tappning. Genom att varva alla godsaker i glas får man en lika vacker som god aptitretare.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

Brynt smörkräm                 

  • 50 g smör                     
  • 2 dl smetana               

Trifle

  • 2 förpackningar Pandalus löjrom 
  • 1 liten rödlök
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 skivor kavring
  • 1/2 dl hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 dl fintärnat äpple

Gör så här

  1. Smörkräm: Bryn smöret i en kastrull, låt svalna. Rör ner smöret, lite i taget, i smetanan. Lägg eventuellt krämen i en spritspåse. Förvara i kylen.

  2. Tina löjrommen.

  3. Skala och skiva löken tunt. Blanda socker och vinäger och rör tills sockret löst sig. Vänd ner löken i vinägerblandningen. Låt marinera minst 1 timme.

  4. Riv kavringen i små bitar. Stek dem knapriga i torr panna och låt kallna.

  5. Vid servering: Låt den picklade löken rinna av.

  6. Varva smörkräm, löjrom, kavring, örter och äpple i glas. Avsluta med smörkräm, löjrom, picklad rödlök och en dillkvist. Servera genast.